Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο καιρός για την Παρασκευή 8 Απριλίου



Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, τα μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, η κατά βάση εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη... και η άνοδος του υδραργύρου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα :
Η ημέρα θα ξεκινήσει ηλιόλουστη σε όλη σχεδόν τη χώρα, πλήν κάποιον τοπικών νεφώσεων που θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονιάς και της Θράκης. 
Προς το μεσημεράκι αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Νότιας Εύβοιας αλλά και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Απο το απόγευμα οι νεφώσεις σε περιοχές της Ηπείρου, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς (μέχρι το ύψος των συνόρων του νομού Αττικής με τον νομό Βοιωτίας) αλλά και της Εύβοιας θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει ασθενώς και για μικρό χρονικό διάστημα (αργά τη νύχτα και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου) σε περιοχές της Ηπείρου και στα ορεινά των Νομών Αττικής και Βοιωτίας, μέχρι και το ύψος των βορείων προαστίων της Αθήνας, χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο απο πλευράς εντάσεως.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα και έτσι θα αγγίξει τους 23 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, τους 22-23 βαθμούς στα Δυτικά, τους 25 στα Κεντρικά (δεν αποκλείεται σε περιοχές της Κεντρικής Θεσσαλίας αλλά και της Ανατολικής Στερεάς η θερμοκρασία να φτάσει τους 26 βαθμούς κελσίου) και τους 20-21 στα υπόλοιπα Νότια νησιωτικά τμήματα της επικράτειας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν παντού απο Δ-ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Υπάρχει πιθανότητα η ένταση των Δ-ΒΔ ανέμων στις θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά των Ανατολικών προσηνέμων της χώρας, μέχρι και το ύψος της Νότιας Εύβοιας αλλά και της θαλάσσιας περιοχής της Νότιας Ρόδου, να φτάσει ακόμα και τοπικά στα 7 μποφόρ.

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...