Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Bαριά πρόστιμα για ανυπότακτους και λιποτάκτες



Bαριά πρόστιμα για ανυπότακτους και λιποτάκτες
Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή κοινή υπουργική απόφαση...
των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ.Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.


Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 517/2011), οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι - δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες θα πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τρίτη απόφαση των δύο υπουργών, οι αντιρρησίες συνείδησης που κάνουν εναλλακτική θητεία και έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους, για να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του χρόνου τους, θα καταβάλλουν 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις εξαγοράζονται εφάπαξ πριν ή ταυτόχρονα με την καταβολή της πρώτης δόσης (εάν πρόκειται για τμηματική εξαγορά του υπόλοιπου χρόνου) ή με την καταβολή ολόκληρου του ποσού, εάν πρόκειται για εφάπαξ εξαγορά.

Όσοι θα απολύονται οριστικά, μετά την εκπλήρωση εναλλακτικής θητείας πέντε μηνών, εξαγοράζουν εφάπαξ το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίες που απομένει. Αυτοί που επιθυμούν τμηματική καταβολή του ποσού, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, με την οποία καθορίζουν τον επιθυμητό αριθμό δόσεων.

Τα στρατολογικά γραφεία, στη συνέχεια, προσδιορίζουν την διάρκεια του εξαγοράσιμου υπολοίπου και το ποσό που αναλογεί για την εξαγορά, αλλά και των αριθμό των δόσεων και την προθεσμία καταβολής τους. Για όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, εάν υπηρετούσαν ενόπλως, η τμηματική καταβολή ορίζεται σε τέσσερις δόσεις, ενώ για τους μειωμένης θητείας στρατεύσιμους, οι δόσεις θα είναι τρεις (υπόχρεοι υπηρεσίας εννέα μηνών) ή δύο (υπόχρεοι υπηρεσίας έξι μηνών).


Οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και έχουν εκπληρώσει τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της υπηρεσίας ως εξής:

- Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών και 15 ημερών χρόνου υπηρεσίας

- Όσοι έχουν απολυθεί προσωρινά και έχουν εκπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εναλλακτικής υπηρεσίας, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της νόμιμης παραμονής εκτός του φορέα
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...