Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ταμείο Μολυβιάτη: 40 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας;


Ταμείο Μολυβιάτη: 40 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας; Περισσότερα από όσα αρχικά είχε γίνει γνωστό, θα είναι τα χρήματα που προορίζονται για τους πυρόπληκτους της Ηλείας,
μέσω του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων
Αναγκών, γνωστού και ως «Ταμείου Μολυβιάτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. στην Ηλεία Γιώργου Κοντογιάννη, κατά παντός υπευθύνου, θα εκταμιευθούν περισσότερα από τα 18 εκατ. ευρώ που αναφέρθηκε πριν λίγες ημέρες.
Το ΕΤΑΕΑ έχει αποθεματικό 118 εκατ. ευρώ και αυτά που θα δίνονται για την Ηλεία ήταν ψίχουλα μπροστά στην καταστροφή που υπέστη ο τόπος και τις πραγματικές ανάγκες.

Να σημειωθεί πως μόνο  το 1/3 των κτιρίων που επλήγησαν  από τις πυρκαγιές του 2007 έχει επισκευαστεί ή ανακατασκευασθεί.

Στις πληγείσες περιοχές έχουν περαιωθεί  οι εργασίες επισκευής σε 647 κτίρια σε σύνολο 1990 αιτήσεων για επισκευή. Όσον αφορά στις ανακατασκευές έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή 525 κτιρίων επί συνόλου 1450 αιτήσεων για ανακατασκευή.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου 2011 οι πληρωμές Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για επισκευές, ανακατασκευές και αποπερατώσεις κτισμάτων είχαν ανέλθει στο ποσό των 73.026.476,46 ευρώ.

Ακόμα στις 07 Σεπτεμβρίου 2011 έγινε κατανομή 250.000 ευρώ στους τομείς που είναι αρμόδιοι για την  αποκατάσταση των κτιρίων που  επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...