Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Σύγκρουση μέχρι τέλους για τα σκουπίδια

Σύγκρουση μέχρι τέλους για τα σκουπίδιαΜε κατάργηση οργανικών θέσεων απαντά στις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση

Eκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούνται κατά πάσα πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα 15.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, αφού η άρνησή τους να λήξουν τις κινητοποιήσεις αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με κατάργηση των οργανικών τους θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη προετοιμάσει τροπολογία η οποία θα ενταχθεί ως προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με αυτή, στο άρθρο 33 θα προστεθεί η διατύπωση: «καταργούνται οι οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ στους Δήμους Αττικής και Θεσσαλονίκης».

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι αποφασισμένη να καταθέσει την προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο εάν μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν διαφανεί διαλλακτική διάθεση από την πλευρά των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εάν τελικώς ψηφιστεί, από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση των εργασιών αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δήμους σε ιδιώτες.

Οι εξελίξεις στον τομέα της καθαριότητας των ΟΤΑ αναμένονται να είναι ραγδαίες, αφού όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος «η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα χωρίς σκουπίδια», εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της. Παράλληλα ο Π. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο περιφερειακός σχεδιασμός για το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...