Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μα δεν τελειώσανε…

Μα δεν τελειώσανε…Πληγωμένοι εγωισμοί -απ’ την τελευταία συνάντηση.

Αίσθηση υπεροχής -πριν απ’ αυτή τη συνάντηση.

Κι όλων των ειδών τα συναισθήματα -σχεδόν σε κάθε τους συνάντηση!


Με διαφορετικά κίνητρα, αλλά κοινή την κορυφή της βαθμολογίας, ΑΕΚ και Ολυμπιακός λύνουν διαφορές απ’ αυτές που δεν σταματούν ποτέ να δημιουργούν μεταξύ τους!

Παρακολουθήστε σε real time όσα θα γίνουν πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι απ’ το www.sport-fm.gr.



  Από νωρίς την εύνοια του… Μεγαλοδύναμου μοιάζει να κέρδισε στο θέμα των τραυματισμών ο Νίκος Κωστένογλου. Την ώρα, λοιπόν, που ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ είδε όλους τους «γρίφους» του για το ντέρμπι να λύνονται (Δέλλας, Καφές, Λεονάρντο, Μπέλεκ, Καράμπελας), ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε να… δένονται κάπως τα χέρια του απ’ τις απουσίες των τραυματιών Τοροσίδη, Γιέστε, Φέισα και Μανιάτη.

Κοινή συνισταμένη η φερόμενη πρόθεση και των δύο προπονητών ν’ αφήσουν εκτός ενδεκάδας τους «στυλοβάτες» των αμυνών τους (το μεν Δέλλα λόγω του ότι προέρχεται από μεγάλη αποχή, τον δε Μέλμπεργκ ενδεχομένως για να ξεκουραστεί ενόψει Ντόρτμουντ).

Οι αποστολές των δύο ομάδων

AEK (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Μοσχονάς, Γεωργέας, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Μανωλάς, Καράμπελας, Λαγός, Μάκος, Βάργκας, Γκέντσογλου, Καφές, Γκερέιρο, Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Μπερνς, Σιαλμάς, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μέγερι, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μόνχε, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Χαβίτο.

  Κοινό σχήμα -αν και σίγουρα με διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού- θεωρείται πιθανότερο να χρησιμοποιήσουν στο ντέρμπι οι Κωστένογλου και Βαλβέρδε. Τόσο ο Έλληνας τεχνικός, όσο και ο Βάσκος αναμένεται να παρατάξουν τις ομάδες τους με 4-3-3 (ο πρώτος με βάρος στον άξονα, ο δεύτερος με έμφαση στη δεδομένη υπεροπλία στα άκρα).

Έτσι, η ενδεκάδα της ΑΕΚ, κατά πάσα πιθανότητα, θα περιέχει τον Αραμπατζή στο τέρμα και τους Καράμπελα, Μανωλά, Κάλα, Γεωργέα -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ οι δύο θέσεις θεωρούνται «κλειδωμένες» απ’ τους Μάκο και Βάργκας, ενώ η τρίτη θα διεκδικηθεί απ’ τους Λαγό, Γκέντσογλου και Γκερέιρο.

Στην επίθεση, ο Λεονάρντο θα ξεκινήσει αριστερά (προκειμένου να συγκλίνει και να εκμεταλλευτεί ενδεχομένως τον παράγοντα… Κοστάντσο), δεξιά ο Γκούντγιονσεν και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Την ίδια ώρα, βασικός για τον Ολυμπιακό (σε μια ακόμα ένδειξη εμπιστοσύνης) θα ξεκινήσει ο Κοστάντσο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος και Μοντεστό. Για τις τρεις θέσεις των χαφ προορίζονται οι Ορμπάιθ-Μακούν-Ιμπαγάσα και για την τριάδα της επίθεσης οι Μιραλάς (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Δεν θα έπρεπε ν’ αποκλειστεί, πάντως και το ενδεχόμενο του 4-2-3-1, για τη διαμόρφωση του οποίου θα χρειαστεί να «θυσιαστεί» ένα χαφ (Ορμπάιθ-Μακούν), προκειμένου να μπει στην ενδεκάδα ο Αμπντούν και να στείλει πίσω απ’ τον επιθετικό τον Φουστέρ.

  Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά μηνύματα για την (κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την ΑΕΚ) προσέλευση τους στο ΟΑΚΑ δείχνουν οι φίλοι της «Ένωσης». Μέχρι και την Παρασκευή είχαν διατεθεί περισσότερα από 13.000 εισιτήρια, τα οποία (σε συνδυασμό με τα 8.500 διαρκείας και την κίνηση της τελευταίας ημέρας) προετοιμάζουν για παρουσία τουλάχιστον 30.000 κόσμου στις εξέδρες.

  Το προβάδισμα που έχει στην προϊστορία των εντός έδρας αγώνων της με τον Ολυμπιακό (σε επίπεδο Α’ Εθνικής) διεύρυνε με την περσινή νίκη η ΑΕΚ. Σε σύνολο 53 αναμετρήσεων με γηπεδούχο την «Ένωση» (συμπεριλαμβανομένων του μπαράζ του ’79 όπου δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός και του παιχνιδιού των play-off το 2010), οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 20 νίκες, οι «ερυθρόλευκοι» 13, ενώ 20 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

  Αν τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού έχουν τη δική τους ιστορία, το μυαλό εύκολα πάει σ' εκείνους που έχουν γράψει τα σημαντικότερα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια. Οι κλασικοί σκόρερ των μονομαχιών «κιτρινόμαυρων» και «ερυθρόλευκων» (Ντέμης Νικολαΐδης και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αντίστοιχα) άνοιξαν τις καρδιές τους στην εκπομπή «Legend Stories» κι εμείς ανοίξαμε διάπλατα τα μάτια από θαυμασμό για δύο τεράστιες καριέρες.

  Κάτι παραπάνω από χορταστικά ήταν τα «ορεκτικά» που σας προσέφερε το www.sport-fm.gr ενόψει του… κυρίως πιάτου το Σάββατο!

Εδώ, λοιπόν, δεν διαβάσατε μόνο την άποψη παικτών που έπαιξαν με τη φανέλα και των δύο ομάδων (Οκκάς, Τζιωρτζόπουλος) ή παικτών που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τη φανέλα της μιας (Μήνου, Παχατουρίδης).

Μάθατε και τι έγινε έπειτα από συντριβές σε μεταξύ τους ντέρμπι -πριν θυμηθείτε γκολάρες και ωραίες ιστορίες που ζήσατε τόσα χρόνια σ’ αυτά!
Supersport
Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...