Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Οι ώρες που χάνονται στα σχολεία θα αναπληρωθούν»


Χριστοφιλοπούλου: Θα πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα

Φαινόμενα ακόμη και χρήσης αλκοόλ, έχουμε σε σχολεία στα Γιάννενα και στην Πάτρα, είπε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην ΝΕΤ.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός αναφέρθηκε γενικότερα στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα». Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς στο 5ο λύκειο Ζωγράφου, ενώ είπε ότι στο 8ο λύκειο Πατησίων εκλάπησαν από το εργαστήριο όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Μάλιστα τόνισε ότι «οι καταληψίες που είναι μειοψηφίες στρέφονται κατά του εαυτού τους. Τα τελευταία χρόνια έχουμε φτάσει σε σημείο κάθε Οκτώβρη να είναι μόδα οι καταλήψεις. Δέχομαι ότι φέτος ήταν περισσότερες. Αλλά εδώ είχαμε φαινόμενα επικίνδυνα...».

Η υφυπουργός, πάντως, τόνισε ότι στη φετινή σχολική χρονιά, που είναι δυσκολότερη και από πέρυσι, έχουμε εξαιρετικά λίγα κενά, τα οποία θα καλυφθούν μέσα στην εβδομάδα με τη νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Σχετικά με το θέμα των βιβλίων, η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε: «Μέρα με τη μέρα με αυξανόμενους ρυθμούς υπάρχει κάλυψη. Η διαβεβαίωση που έχουμε από τον Οργανισμό Διδακτικών Βιβλίων είναι ότι μέσα στον Οκτώβριο εξομαλύνεται πλήρως η κατάσταση».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...