Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Εικόνες θλίψης και εγκατάλειψης…
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4108928139&view=att&th=132f45e35591b27a&attid=0.3&disp=inline&zwΘα μπορούσε να είναι το «ιστορικό» και αναμφίβολα, το πιο «ζωντανό» κομμάτι του χωριού. Το «κέντρο», που τα παιδιά θα έπαιζαν και θα γελούσαν στην παιδική χαρά, που το παλιό κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα συγκέντρωνε πλήθος πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων, που οι μεγαλύτεροι θα έκαναν τον περίπατό τους ή θα απολάμβαναν τον καφέ τους στο μικρό παρκάκι του σταθμού. 

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4108928139&view=att&th=132f45e35591b27a&attid=0.2&disp=inline&zwΗ εικόνα όμως που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο του Νεοχωρίου Κυλλήνης είναι τελείως διαφορετική. Μια εικόνα θλιβερή, με το ερειπωμένο κτίριο του Ο.Σ.Ε. να «στοιχειώνει»  ολόκληρο το χωριό, με τις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές να είναι χορταριασμένες και γεμάτες με κάθε είδους σκουπίδι, με την παιδική χαρά και το παρκάκι να είναι μισοκατεστραμμένα, αφημένα στην τύχη τους…. 

«Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για το Νεοχώρι» λέει ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου κ. Πέτρος Ανυφαντής και συνεχίζει: «Παντού υπάρχουν σκουπίδια, οι κάδοι μυρίζουν άσχημα, η παιδική χαρά βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, το πάρκο που δημιουργήσαμε για να πηγαίνουν οι μαθητές μετά το σχολείο είναι κατεστραμμένο. Είναι κρίμα πλέον μόνο εμείς και η αντιπολίτευση του Τοπικού Συμβουλίου να ενδιαφερόμαστε για το χωριό μας». 

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και με την σημερινή Δημοτική Αρχή βλέπουμε μόνο αδιαφορία και εγκατάλειψη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Απόστολος Τρυφωνόπουλος και συνέχισε: «Πήραμε παλαιότερα απόφαση να ζητήσουμε από τον ΟΣΕ, που μας το παραχωρούσε με ένα μικρό τίμημα 200 ευρώ, το κτίριο του Σταθμού για να αξιοποιήσουμε. Ο σημερινός δήμαρχος, σαν αντιπολίτευση τότε, είχε αρνηθεί με το σκεπτικό ότι είναι περιουσία του χωριού μας και μας άνηκε δικαιωματικά. Σήμερα που είναι δήμαρχος γιατί έχει αδιαφορήσει τελείως για το θέμα;» 

Συνεχίζοντας ο κ. Τρυφωνόπουλος συνέχισε: «Η περιοχή είναι γεμάτη σκουπίδια. Δίπλα ακριβώς, άλλη πονεμένη ιστορία, βρίσκονται τα σχολεία μας. Πονεμένη ιστορία γιατί ενώ το Υπουργείο έδινε έτοιμη τη λύση να κρατήσουμε τουλάχιστον το Γυμνάσιό μας, ο δήμαρχος δεν μας είπε τίποτα. Παρόλα αυτά εμείς θα παλέψουμε για να κρατήσουμε τουλάχιστον το Γυμνάσιό μας. Αν κοιτάξει κανείς όμως δίπλα, μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, θα δει σακούλες σκουπιδιών που παραμένουν στο ίδιο σημείο εδώ και ένα μήνα…!».

Τέλος, ο Τοπικός Σύμβουλος, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για τα σχολεία και πρώην αντιδήμαρχος Κάστρου – Κυλλήνης κ. Νάσος Στριγάς είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή. Θα οδηγηθούμε στον ξεσηκωμό. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον και καμία ευαισθησία για το Νεοχώρι. Είναι ντροπή και αίσχος αυτό για τους Νεοχωρίτες, για όσους έχουν υπηρετήσει μέχρι σήμερα αυτό τον τόπο, αλλά και για την ίδια τη σημερινή Δημοτική Αρχή». 
HPIM4932.JPGΓεμάτη σκουπίδια, κάθε είδους, η χορταριασμένη παλιά σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει το Νεοχώρι. 
HPIM4948.JPG 

«Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για το Νεοχώρι» λέει ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου κ. Πέτρος Ανυφαντής.
HPIM4936.JPG 





  Πλήρης εγκατάλειψη και ερήμωση της παιδικής χαράς στο κέντρο του Νεοχωρίου Κυλλήνης.
HPIM4957.JPG
HPIM4939.JPG



«Όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή. Θα οδηγηθούμε στον ξεσηκωμό» λέει ο Τοπικός Σύμβουλος Νεοχωρίου κ. Νάσος Στριγάς.




 Το εγκαταλειμμένο κτίριο του Ο.Σ.Ε. «στοιχειώνει» την περιοχή και ολόκληρο το χωριό !


HPIM4950.JPG 











«Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και με την σημερινή Δημοτική Αρχή βλέπουμε μόνο αδιαφορία και εγκατάλειψη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Απόστολος Τρυφωνόπουλος.

HPIM4942.JPG
HPIM4956.JPG
 




 Η εικόνα μπροστά από την παιδική χαρά!












Πάνω από μήνα, σύμφωνα με τους κατοίκους του Νεοχωρίου, βρίσκονται οι σακούλες με τα ξερόκλαδα και τα φύλλα μπροστά από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο.




Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...