Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας, ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και την Εστία Επιστημών Πάτρας,
συναντήθηκαν την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2011, εκπρόσωπος της Εστίας Επιστημών Πάτρας και μέλη του Συνδέσμου Φίλων Εστίας Επιστημών Πάτρας με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνάντηση έλαβαν μέρος, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εστίας Επιστημών Πάτρας κ. Σπ. Πνευματικός, Καθηγητής του Τμ. Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Ν. Δημόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φίλων Εστίας Επιστημών Πάτρας, Καθηγητής του Τμ. Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου, η κ. Ε. Κρούπη-Κολώνα τέως Προϊσταμένη Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης και ο κ. Χ. Σπυρόπουλος. Συμμετείχε επίσης το μέλος του Συνδέσμου κ. Αγ. Κοτρώνη. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ο κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδος, και οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος, κ. Θ. Μπαρής και κ. Μ. Κοτταδάκη αντίστοιχα.
Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, οι παραβρισκόμενοι, σε άψογο κλίμα, προγραμμάτισαν τη συνέχιση της επιτυχούς συνεργασίας που είχαν οι δύο φορείς την προηγούμενη σχολική χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις επιστημονικές δραστηριότητες της Εστίας Επιστημών - στις εξαιρετικές της εγκαταστάσεις- και να έρθουν σε επαφή με τον άρτιο επιστημονικό εξοπλισμό και τα διαδραστικά εκθέματα που διαθέτει.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Η Εστία Επιστημών Πάτρας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στο χώρο της βιωματικής μάθησης, ένας χώρος που επιτρέπει στους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία να μετατραπούν σε ερευνητές και ενεργούς στοχαστές. Ένας χώρος που δεν περιορίζεται στη στείρα μετάδοση της γνώσης, αλλά συμπληρώνει ενεργά την παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών στα πλαίσια μαθησιακών δραστηριοτήτων στα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Φυσικής. Είμαι σίγουρος ότι ο κοινός τόπος και η συναντίληψη για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο φορείς, και αυτή τη χρονιά θα αποδώσουν τα μέγιστα τόσο προς όφελος των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς και την επιμόρφωσή τους θα ήθελα να αναφέρω ότι η Εστία Επιστημών Πάτρας συνεισφέρει στην οργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Συνέδριου Καθηγητών Πληροφορικής, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί στην Πάτρα από τις 30/3-1/4/2012. ‘Άλλωστε, και κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οργάνωσε επιμορφωτικά σεμινάρια για τους καθηγητές Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειάς μας –υπό την αιγίδα μας- στα οποία δίδαξαν διακεκριμένοι Καθηγητές, όπως ο Καθηγητής κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών των Παρισίων και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εστίας Επιστημών Πάτρας.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου