Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

“Μπλόκο” στους δρόμους – Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα, αλαλούμ το μεσημέρι από τις πορείες


Οι τροχονόμοι κάνουν καλή δουλειά, όπου υπάρχουν η κίνηση δεν είναι μεγάλη
            Οι τροχονόμοι κάνουν καλή δουλειά, όπου υπάρχουν η κίνηση δεν είναι μεγάλη

- Δείτε ποιοι δρόμοι έχουν πρόβλημα
- 48ωρο χειρόφρενο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Λειτουργεί μόνο ο Προαστιακός
- Αποκλεισμό της Ακρόπολης ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού
- Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία 11:00-15:00
- Νέα συγκέντρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 12:00
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είναι η ... ώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε... πάρκινγκ. Η άνοδος της Συγγρού από την αρχή της σχεδόν και μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός είναι αδιάβατη. Το ίδιο και η Βασιλέως Κωνσταντίνου επίσης στην άνοδο. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στην κάθοδο προς Σύνταγμα της Βασ. Σοφίας, αλλά και στην κάθοδο της Κηφισίας από το “δακτυλίδι” μέχρι και την Αλεξάνδρας. Το “ποτάμι” στην άνοδο έχει μποτιλιάρισμα από τη Λαχαναγορά μέχρι τα ΚΤΕΛ και στην κάθοδο πρόβλημα υπάρχει στις τρεις γέφυρες.



Στους δρόμους η Αθήνα θα... αναστενάξει, αφού και σήμερα είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης. Το πολυνομοσχέδιο, η εφεδρεία, η απελευθέρωση των ταξί, βγάζουν και πάλι στους δρόμους τους εργαζόμενους.

Ταλαιπωρία περιμένει όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ απεργούν σήμερα και αύριο. Στις 11:00 οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά και θα κάνουν πορεία στη Βουλή.

Εξαίρεση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τρένα του ΟΣΕ που θα κινούνται κανονικά όπως και ο Προαστιακός, για τον οποίο όμως ισχύουν έκτακτες τροποιήσεις στα δρομολόγια. (διαβάστε την σχετική είδηση).
Για την επόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν σε 3ήμερη απεργία στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου.

Τον... "Γολγοθά" των πολιτών κάνει πιο δύσκολο και η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις του και την ερχόμενη εβδομάδα με νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και τετραήμερη. Μαζί με τους ιδιοκτήτες ταξί την προσεχή εβδομάδα θα απεργήσουν και οι φορτηγατζήδες.

Το χάος της Αθήνας συμπληρώνει και η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, αφού μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη θα συνεχιστεί η κινητοποίηση μέχρι νεοτέρας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συγκεντρωθούν στις 12:00 έξω από τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., στην Ακαδημίας.

Κλειστή θα μείνει σήμερα η Ακρόπολη, λόγω των κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους στο υπουργείο Πολιτισμού. Ομάδες περιφρούρησης θα αποκλείσουν την είσοδο. Οι εργαζόμενοι έκαναν έκκληση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00, στα εκδοτήρια.

Σε δίωρη παναττική στάση εργασίας (09:00-11:00) προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε στάση εργασίας προχωρά από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Θα συγκεντρωθούν στις 11:30 έξω από το υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 έξω από στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην Πειραιώς, θα κάνουν και τα παιδιά που έκαναν την απογραφή αλλά παραμένουν απλήρωτα.

Στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 15:00 θα κάνει και το συνδικάτο μετάλλου. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομονοίας και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας.

48ωρη έγινε η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που αναμένεται να γίνει και τριήμερη αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Επίσης, την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από μεθαύριο Παρασκευή έως και την Τρίτη, αποφάσισε σήμερα σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και έχει τεθεί πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την 48ωρη.

Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πάρει μέρος και η ΠΟΕ - ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης:

Τα ταξί απαντούν με απεργία την Παρασκευή στο νομοσχέδιο Ραγκούση

48ωρη από 24ωρη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κίνδυνος να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία μετά την 48ωρη

24ωρη απεργία της ΟΜΕ - ΟΤΕ στις 19 Οκτωβρίου
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...