Αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει


Αφήστε την Ελλάδα να πεθάνειΩς τρομακτική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της τρόικας ότι ετοιμάζεται να συναινέσει στην εκταμίευση της έκτης δόσης ενώ η Ελλάδα απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2011.

Αυτό που εξηγεί σε έκθεσή της με τίτλο «The Greek Drip-feed Continues» η Gavekal, σύμβουλος του οίκου Marcuard, είναι ότι πρόκειται για ένα ταξίδι – αργό θάνατο για τη χώρα.
«Με την ύφεση της χώρας να εκτιμάται τουλάχιστον στο 5,5% για φέτος και την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο 170%, γιατί δεν αφήνετε τη χώρα να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και πιο ανταγωνιστικό νόμισμα;», σημειώνεται.
Σε εκείνους που φοβούνται ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει με την κατάρρευση της Lehman απαντά ότι οι δύο καταστάσεις δεν είναι ταυτόσημες και δεν μπορούν να συγκριθούν.
«Με το να δίνει η τρόικα χρήματα για την Ελλάδα, σημαίνει ότι προσποιείται ότι η χώρα είναι φερέγγυα», επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.
Η συνεχιζόμενη διάσωση της Ελλάδας, όπως σημειώνεται. αντανακλά μια πραγματικότητα. Ότι το περσινό status quo των Ευρωπαίων συνεχίζεται… Και αυτό είναι κακό νέο», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ