Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Απίστευτη ταλαιπωρία για 58χρονο καρκινοπαθή στην Ανδραβίδα!



Απίστευτη ταλαιπωρία για 58χρονο καρκινοπαθή στην Ανδραβίδα!Απίστευτη ταλαιπωρία για 58χρονο καρκινοπαθή στην Ανδραβίδα!Τη ζωή ενός ανθρώπου που τους τελευταίους μήνες δίνει τη δική του μάχη με τη ζωή ενάντια στην επάρατη νόσο μπορεί να στοιχήσουν τα "γρανάζια" της γραφειοκρατίας. Ο 58χρονος Χαρίλαος Μουζάκης από την Ανδραβίδα την Πέμπτη το πρωί θα πρέπει να εξεταστεί από την επιτροπή του Κέντρου Πιστοποιήσης Αναπηρίας προκειμένου να του χορηγηθεί αναπηρική σύνταξη. Σύμφωνα όμως με τους οικείους του, η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που θεωρούν ότι είναι αδύνατον να μετακινηθεί μέχρι τον Πύργο κι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί και να μην αντέξει. Επιπλέον τα έσοδα του 58χρονου, που ήταν ψαράς και της νύφης του, που είναι ο μοναδικός άνθρωπος που τον προσέχει, είναι μόλις 70 ευρώ το μήνα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα.

Ο γολγοθάς του 58χρόνου

Ο 58χρονος -όπως αναφέρει η γυναίκα του αδερφού του- υπεβλήθει το Σεπτέμβριο σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λάρυγγα και νοσηλεύτηκε 4 μήνες στο Νοσοκομείο του Ρίου, από όπου και έχει πιστοποιητικό 100% αναπηρίας. Από τότε ξεκινά ο γολγοθάς για τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του, αφού παραμένει κατάκοιτος. Όπως αναφέρουν οι οικείοι του από την επέμβαση παρέλυσε το χέρι και το πόδι του και δεν έχει απόλυτη επαφή με το περιβάλλον. Τις τελευταίες εβδομάδες ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα, αφού δίπλα στην τομή εμφανίστηκε ένας όγκος που αιμορραγεί.

Βοήθεια από τη γειτονιά

Οι γείτονες προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν και καλούν τους αρμοδίους να δώσουν λύση, "για να μη φθάσουν στο σημείο", όπως ανέφερε ο Διονύσης Γκομόλης, "να κάνουν έρανο για τα έξοδα της κηδείας"!
"Κάνω θερμή παράκληση στους αρμοδίους να δουν με ευαισθησία το ζήτημα γιατί αυτός ο άυτός ο άνθρωπος και η γυναίκα του αδελφού του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα", επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γκομόλης.

Το πατρικό "χτυπήθηκε" από το σεισμό του 2008

Η οικογένεια αντιμετωπίζει ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς το 2008 δέχθηκε το "χτύπημα" του εγκέλαδου και το πατρικό σπίτι υπέστη σοβαρές ζημιές. Περιμένοντας τη δεύτερη δόση του δανείου, έχουν ολοκληρώσει το 75% των απαιτούμενων εργασιών, όμως για να πάρουν τα χρήματα πρέπει το ποσοστό αυτό να φθάσει στο 80%!

Ευαισθησία από το δήμαρχο

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 58χρονος ενημερώθηκε από το συνεργείο της Ολυμπιακής ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης, που με ιδιαίτερη ευαισθησία και ζέση ανέλαβε ο ίδιος την υπόθεση και επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές. Αρχικά ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Νίκο γαλανόπουλο, ο οποίος αντιμετώπισε την κατάσταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπάθησε να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, όμως τα θέματα των επιτροπών δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ο κ. Αρβανίτης δε σταμάτησε εκεί και συνέχισε την προσπάθεια απευθυνόμενος στη Διεύθυνση Αναπηρίας και την προϊσταμένη υγειονομικών υπηρεσιών ζητώντας τη βοήθεια της για ένα ζήτημα που μπορεί να χαρακτηριστεί ζωής και θανάτου!
Από εκεί και πέρα το θέμα μπλέκεται στα "γρανάζια" της γραφειοκρατίας, αφού ο νόμος δεν επιτρέπει την επίσκεψη της επιτροπής σε σπίτια ασθενών και "προφανώς" δε μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις.
Μέχρι και αργά το μεσημέρι ο κ. Αρβανίτης συνέχιζε τις προσπάθειες για να βρει μια λύση και όπως μας ενημέρωσε σήμερα θα επικοινωνήσει με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας προκειμένου να μπορέσει τουλάχιστον να εξασφαλίσει ένα ασθενοφόρο για την ασφαλή μεταφορά του 58χρονου.

Βάσω Κοκκινογένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...