Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νοσοκομείο Πύργου: Πλήρης επαναλειτουργία μέχρι την Παρασκευή


Νοσοκομείο Πύργου: Πλήρης επαναλειτουργία μέχρι την Παρασκευή Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, αφού από χθες το μεσημέρι η ΔΕΗ έδωσε και πάλι ρεύμα και αμέσως ξεκίνησαν οι δοκιμές στα μηχανήματα και λειτουργίες του Νοσοκομείου.

Οι μετασχηματιστές,  που αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, παρελήφθησαν το Σάββατο και ήδη από το πρωί της Κυριακής είχαν τοποθετηθεί στη θέση τους, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου καθώς και το προσωπικό της αναδόχου εταιρίας επισκευής, δουλεύουν πυρετωδώς.



Εντός χρονοδιαγραμμάτων
Τα προβλήματα που συνάντησε η ανάδοχος εταιρία κατά την επισκευή των μετασχηματιστών, παρέτειναν κατά ένα μήνα σχεδόν την επανατοποθέτησή τους στο Νοσοκομείο του Πύργου και συνεπώς την επαναλειτουργία του. Ωστόσο, από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν και πάλι στο 2ο υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τη στιγμή που το Νοσοκομείο του Πύργου θα μπορεί και πάλι να προσφέρει τις πολύτιμές υπηρεσίες του στον Ηλειακό πληθυσμό, δίνοντας «ανάσα» στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και του Ρίο Πατρών που δέχθηκαν το μεγάλο όγκο των ασθενών του νομού μας κατά το χρονικό διάστημα της μη λειτουργίας του.
Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης  όλων των μηχανημάτων και των απαιτούμενων συνδέσεων, λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι η ΔΕΗ έδωσε και πάλι ρεύμα στο Νοσοκομείο. Αμέσως, όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό ξεκίνησε σταδιακά τις δοκιμές λειτουργίας σε διάφορα μηχανήματα και τμήματα του Νοσοκομείου. «Σιγά-σιγά θα δοκιμάζονται οι λειτουργίες των τμημάτων και θα δίνονται σε κανονική λειτουργία. Ειδοποιούμε έγκαιρα τα τμήματα του νοσοκομείου για το ποιες λειτουργίες θα σταματήσουν και για πόσο χρόνο, ώστε να γίνουν οι δοκιμές. Ο μεγαλύτερος χρόνος διακοπής θα γίνει μόνο στο ακτινολογικό και αξονικό ενώ στα άλλα τμήματα η διακοπή υπολογίζεται από 1-2 ώρες, το πολύ, εκτός απροόπτου», εξηγεί η διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου. Εξήγησε μάλιστα ότι έχουν ήδη γίνει οι συμβάσεις συντήρησης, ώστε για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει κατά τις δοκιμές, να υπάρχει άμεση επιδιόρθωση-επισκευή και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

]
Σε δυο εβδομάδες Η/Π ζεύγη και γεννήτριες
Όσον αφορά την παραλαβή των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και των γεννητριών, για την εναλλακτική πηγή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς αυτά, για το χρονικό διάστημα των δυο εβδομάδων, δε θα είναι ασφαλής, καθώς όλα τα μηχανήματα έχουν επάρκεια αυτόνομης λειτουργίας.



Όλα έτοιμα...
Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται πυρετωδώς ώστε με την ολοκλήρωση των δοκιμών να είναι όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου. «Το προσωπικό μας δε θα πάρει άδειες αυτές τις ημέρες προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν στις προετοιμασίες, ενώ από αύριο θα δουλέψουμε και νύχτα ? αφού πια έχουμε την ηλεκτροδότηση ? αν χρειαστεί. Τα συνεργία καθαρισμού δουλεύουν πυρετωδώς, έχουμε κάνει τις απολυμάνσεις που απαιτούνται στη ΜΕΘ και στα χειρουργεία, έχουμε τις προμήθειές μας και είμαστε έτοιμοι ώστε με την ολοκλήρωση των δοκιμών, πριν το τέλος της εβδομάδας, να επαναλειτουργήσουμε το Νοσοκομείο μας», σχολιάζει η κα Φιλιπποπούλου.



Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)


Περισσότερα στην ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...