Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ηλεία: Απατεώνες "ρήμαξαν" ιερέα και ηλικιωμένη με απίστευτα "σενάρια"


apatiΜέχρι την Αθήνα κατάφεραν να οδηγήσουν δύο απατεώνες έναν ιερέα από την περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να καταφέρουν να του αποσπάσουν
όσα μπορούσαν περισσότερα για να λάβει – σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr – το ποσό των 61.000 ευρώ, ως πυρόπληκτο επίδομα για τον ιερό ναό της Ενορίας του. Οι δράστες κατάφεραν να του αποσπάσουν με χίλιες δυο δικαιολογίες το ποσό των 8.000 ευρώ, που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν οι τράπεζες δεν είχαν χαμηλά το όριο ημερήσιας ανάληψης.

Σε άλλη περίπτωση στο κέντρο του Πύργου, οι επιτήδειοι πήραν μια 77χρονη από το σπίτι της να την μεταφέρουν στην τράπεζα προκειμένου να κάνει ανάληψη και να τους δώσει χρήματα έναντι παραβόλου που έπρεπε να πληρωθεί για να καταβληθεί ένα επίδομα στο γιο της. Κατάφεραν να της αποσπάσουν 1200 ευρώ και την κάρτα ανάληψης μαζί με τον αριθμό pin.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση οι δράστες την περασμένη Πέμπτη, προσποιούμενοι εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επικοινώνησαν με τον 75χρονο ιερέα, όπου του ανέφεραν τα παραπάνω προκειμένου να τον πείσουν να μεταβεί στην Αθήνα. Του είπαν να μην αναφέρει πουθενά τίποτα και ο ιερέας ξεκίνησε με ταξί το επόμενο πρωί, όπου οι απατεώνες τον περίμεναν στο Χαϊδάρι.

Τον επιβίβασαν στο δικό τους αυτοκίνητο και με το πρόσχημα ότι πρέπει να πληρώσουν πρώτα το ποσό των 20.000 στην Εφορία για να λάβει το πυρόπληκτο επίδομα, τον μετέφεραν στα υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα, όπου έκανε διαδοχικά αναλήψεις 5.000 και 3.000 ευρώ. Οι δράστες πήραν αυτά τα χρήματα, επέστρεψαν τον ιερέα στο σημείο που περίμενε το ταξί που τον είχε φέρει από το χωριό του.

Του είπαν ότι πάνε στην Εφορία να πληρώσουν και ο ιερέας αντιλήφθηκε μετά από πολύ μεγάλο χρόνο παραμονής στο σημείο πως έπεσε θύμα απάτης, την οποία και κατήγγειλε σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Στη δεύτερη υπόθεση στον Πύργο, το δόλωμα για την ηλικιωμένη ήταν το παράβολο που έπρεπε να καταβληθεί προκειμένου να λάβει ο γιος της μεγάλο χρηματικό ποσό ως επίδομα. Την μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους έως το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία Πύργου. Τους έδωσε την κάρτα και το Pin για την ανάληψη, τα οποία πήραν μαζί με τα χρήματα και έγιναν «καπνός»… αφήνοντας εκεί την 77χρονη. Και η δεύτερη υπόθεση καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που διενργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...