Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κάστρο Χλεμούτσι Η επιστροφή των Ιπποτών

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Αναβίωση Μεσαιωνικών Δρώμενων
Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου 2012
Κάστρο Χλεμούτσι
Η επιστροφή των Ιπποτών

Στην εποχή του Μεσαίωνα και των ιπποτών θα ταξιδέψουν όσοι βρεθούν στο

Κάστρο Χλεμούτσι το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου. Ρομαντικοί ιππότες, ευγενικές πυργοδέσποινες, αγέρωχοι καβαλάρηδες και άριστοι τοξότες θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή - στην εποχή που το Χλεμούτσι βρισκόταν στις μεγάλες του δόξες - παίζοντας σημαντικό ρόλο στα Ηλειακά δρώμενα.
Η εκδήλωση είναι μία συνδιοργάνωση του
Οργανισμο'υ Πολιτισμού - Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με το Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» και την Ομάδα ιστορικών Αναβιώσεων «Ritter Hellas» ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή της ομάδας τοξοβολίας της ΑΕΛ (Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών).
Η επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση Ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου με προορισμό το Χλεμούτσι όπου εκεί θα εξελιχθεί μία σειρά από Μεσαιωνικά Δρώμενα όπως σπαθασκίες, επίδειξη τοξοβολίας, ομιλίες για την εποχή του Μεσαίωνα και τον οπλισμό της εποχής εκείνης, μεσαιωνικές αναπαραστάσεις, λαμπαδηφορία και πολλά άλλα κάτω από τους ήχους μεσαιωνικής μουσικής.
Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει μία μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτούς, την Κυριακή το πρωί τα η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά, τα οποία θα συμμετέχουν στην εκδήλωση παίζοντας μεσαιωνικά παιχνίδια προσφέροντας τους αξέχαστες στιγμές.
Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στην αναπαράσταση της μεσαιωνικής εμποροπανήγυρις που θα βρίσκεται κάτω από το τείχη του Χλεμουτσίου. Εκεί οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν μία πλούσια σειρά από εμπορεύματα της εποχής εκείνης αναδεικνύοντας το εμπόριο και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σάββατο 11:00 – 14:00
Παρέλαση ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου προς το φρούριο Χλεμούτσι όπου θα γίνει γνωριμία με τους ιππότες και την ιστορία του κάστρου και της περιοχής, επίδειξη τοξοβολίας.

Σάββατο 19:00 – 22:00
Παρέλαση ιπποτών προς το Χλεμούτσι όπου θα γίνουν ομιλίες για την περίοδο του Μεσαίωνα, σπαθασκίες και λαμπαδηδρομίες από το Χλεμούτσι στους δρόμους του Κάστρου.

Κυριακή 10:30 – 13:00
Μεσαιωνικά παιχνίδια για παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...