Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα που δεν τα παρατάει ποτέ! - Επίδειξη ψυχής από την Εθνική στην πρεμιέρα του Euro

- Τι κι αν πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, τι κι αν έχασε με τραυματισμό τον Α. Παπαδόπουλο, τι κι αν ο διαιτητής “ανακάλυψε” την αποβολή του Παπασταθόπουλου, αυτή η ομάδα έδειξε πολύ σκληρή για να “πεθάνει”
- Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διόρθωσε όλα τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη έφτασε μια ανάσα από την απόλυτη ανατροπή και τη νίκη στην πρεμιέρα του Euro κόντρα στην Πολωνία
- Λεβαντόφσκι και Σαλπιγγίδης οι σκόρερ στο ισόπαλο 1-1,  αποβλήθηκαν Παπασταθόπουλος και Σέζνι, έχασε πέναλτι ο Καραγκούνης

Το LIVE του αγώνα

Όσοι περίμεναν πως και πως την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η πρεμιέρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία τα είχε όλα. 2 γκολ, 2 αποβολές, ένα χαμένο πέναλτι, “χρυσές αλλαγές”, μοιραίους παίκτες.

Με τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, οι Πολωνοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό. Οι Έλληνες διεθνείς εμφανίστηκαν μουδιασμένοι και έδειχναν ανήμποροι να σταματήσουν τις επιθέσεις (κυρίως από τα δεξιά) των Πολωνών.

Το... μοιραίο δεν άργησε να έρθει. Στο 17΄ ο Πίστσεκ σέντραρε από τα δεξιά, ο Χαλκιάς πραγματοποίησε κακή έξοδο και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σα να μην έφτανε αυτό στον Σάντος είδε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αποχωρεί με πρόβλημα στο 36΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Περκίς έχασε τρομερή ευκαιρία για το 2-0, ενώ στο 44΄ο Ισπανός διαιτητής Βελάσκο Καρβάλιο απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπασταθόπουλο σε μία φάση που ο αμυντικός της Βέρντερ δεν έκανε ούτε φάουλ!

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους Έλληνες παίκτες να διαμαρτύρονται για πέναλτι όταν ο Περκίς βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή αλλά ο Καρβάλιο δεν καταλόγισε τίποτα.

Όλα έδειχναν πως.. η σεμνή τελετή είχε λάβει πρόωρα τέλος. Η Πολωνία είχε το πάνω χέρι, προβάδισμα, παίκτη περισσότερο και σαφώς καλύτερη εικόνα. Ελάχιστες ομάδες θα μπορούσαν να αντιδράσουν με αυτές τις συνθήκες. Όμως οι Έλληνες τα κατάφεραν και όχι απλά αντέδρασαν αλλά στρίμωξαν στα... σχοινιά τους διοργανωτές.

Η είσοδος του Σαλπιγγίδη στη θέση του Νίνη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καταλυτικός παράγοντας. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση του Σέζνι με τον Βασιλέφσκι και με προβολή έκανε το 1-1.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 63΄ο Σαμαράς έχασε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας στο τετ α τετ με τον Σέζνι. Στο 68΄ο Σάντος αποφάσισε να κλείσει τις αλλαγές του βάζοντας τον Φορτούνη αντί του Γκέκα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός (και αυτός) στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έβγαλε με καταπληκτική πάσα τον Σαλπιγγίδη τετ α τετ με τον Σέζνι να τον ανατρέπει. Πέναλτι και αποβολή.

Η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής να πάρει τη νίκη, ωστόσο, χάθηκε με τον Τίτον αν και χωρίς προθέρμανση να αποκρούσει το πέναλτι του Καραγκούνη. Οι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν να πιέσουν αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Φράντισεκ Σμούντα):
Σέζνι, Μπένιτς, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους (70’ Τίτον), Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (36’ Κ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (46’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (68’ Φορτούνης)

Τέλος το Euro για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο

Σαλπιγγίδης: Η ελληνική ψυχή είναι πάνω από όλα

Παπασταθόπουλος: Ο διαιτητής έπαιξε έδρα

Σάντος: Δεν είμαι ικανοποιημένος

Πιλάβιος: Απερίγραπτη διαιτησία




newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...