Πύργος: Σπείρα ΡΟΜΑ με έναν δραπέτη και δύο ανήλικους πίσω από διαρρήξεις


klopiΔιπλή επιχείρηση με την συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με τη συμμετοχή της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας
της Α.Δ. Ηλείας, για τη σύλληψη τριών ΡΟΜΑ που είχαν κατακλέψει τον Πύργο. Στην κατοχή τους μετά από έρευνες βρέθηκαν δεκάδες κλεμμένα αντικείμενα τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και αποδόθηκαν σε αυτούς.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, εδώ και μέρες αναζητούσαν τον 18χρονο ΡΟΜΑ που στις 22 Μαρτίου είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του από τις φυλακές Αυλώνα. Οι δύο άλλοι είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες και έμενε μόνο αυτός ασύλληπτος. Έτσι όταν εντοπίστηκαν τα ίχνη του, οργανώθηκε καλά σχεδιασμένη επιχείρηση και στις πέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε καταυλισμό που βρίσκεται ανάμεσα στο Λαμπέτι και το Κολύρι.

Ουσιαστικά έπιασαν τον 18χρονο στον ύπνο και δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν έρευνες εντός και εκτός καταυλισμού για να βρεθούν κλοπιμαία από τη δράση του νεαρού ΡΟΜΑ και των συνεργών του. Οι αστυνομικοί έβρισκαν το ένα μετά το άλλο κλοπιμαία στον καταυλισμό σε χωράφια πέριξ, κρυμμένα μέσα σε καλαμιώνες, σπίτια συγγενών τους ή και σε άλλα σημεία που τα είχαν αφήσει οι ΡΟΜΑ. Στη συνέχεια και μέσα από την προανάκριση οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη ακόμα δύο συνεργών του 18χρονου, ενός 17χρονου και ενός 16χρονου που συνελήφθησαν και αυτοί.

Οι αστυνομικοί γέμισαν τα γραφεία της Ασφάλειας με τηλεοράσεις, λάπτοπ, γυαλικά, στερεοφωνικό, κοσμήματα μια βενζινογεννήτρια και άλλα αντικείμενα, τα περισσότερα από τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και αποδόθηκαν σε αυτούς. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα αυτοκίνητο ένα σιέλ FIAT Tipo το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να κάνουν τις κλοπές. Οι Αρχές έχουν καταγράψει τη μέθοδο δράσης των τριών ΡΟΜΑ και έχουν εξιχνιάσει συνολικά 15 περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή του Πύργου από τις 8 Μαΐου και έπειτα.

Οι παθόντες φτάνοντας γεμάτοι αγανάκτηση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου βλέποντας τα κλεμμένα πράγματά τους δεν είχαν παρά να ευχαριστήσουν τους αστυνομικούς για την κινητοποίησή τους και ζητούσαν ακόμα και να δουν τα πρόσωπα των τριών ΡΟΜΑ που τους έκλεψαν για να προσέχουν στο μέλλον. Πρόκειται άλλωστε για ένα ακόμα καίριο χτύπημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, στην εγκληματικότητα της περιοχής που τελευταία παρουσιάζει εξάρσεις και από την δράση των ΡΟΜΑ.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ