Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

Τηλέφωνο:
Φαξ:

 Πολυτεχνείου 2,
Λεχαινά Τ.Κ. 27 053
2623.360 814
2623.0.29285










Δελτίο Τύπου


Στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 20124/08.06.2012, υπάγονται σε ρύθμιση όλες οι οφειλές των Δημοτών μας  και των επιχειρήσεων,  που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης   και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες,  έως  και τις 29-2-2012.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι  το σύνολο των βασικών οφειλών να μην υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ για  νομικά πρόσωπα.

Με βάση τις διατάξεις της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:
*Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις
*Σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 90% από τις προσαυξήσεις.
*Σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 75% από τις προσαυξήσεις.
*Σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 60% από τις προσαυξήσεις.
*Σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 45% από τις προσαυξήσεις.
*Σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό 25% από τις προσαυξήσεις.

Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.
Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα υποβάλλεται το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2012.


Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών  Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος διευκρίνισε ότι:
 «Το αίτημα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε αριθμό δόσεων άνω των είκοσι τεσσάρων (24), εξετάζεται από τον οικείο Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν Αντιδήμαρχο, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποφαίνονται σχετικά με την αδυναμία του υπόχρεου για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο, με υποσημείωση επί της υποβληθείσας αίτησης, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του υπόχρεου, βάσει συγκεκριμένων δικαιολογητικών  που πρέπει να κατατεθούν   συγχρόνως  με την αίτηση  του ενδιαφερόμενου οφειλέτη».

Διευκρινίζεται, επίσης,  ότι η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση  προς τον οφειλέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων Περιουσίας και Ταμείου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης  και στο Τηλέφωνο 2623 360817 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...