Ένστολοι "κρεμάστηκαν" έξω απο το υπ. Οικονομικών και τη Βουλή


- Ολοκληρώθηκ η πορεία, πάνω απο 5.000 πήραν μέρος
- Μαζί τους δεκάδες βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης
- Αποθέωσαν οι ένστολοι τη Χρυσή Αυγή στο Καλλιμάρμαρο
- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Newsit

Περίπου 5.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες απο όλη την Ελλάδα, που διαμαρτύρονται για τις περικοπές που σχεδιάζονται στα ειδικά μισθολόγια, συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο.




Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο οικονομικών οπου έστησαν κρεμάλες. Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση "κρεμάστηκαν" οι ίδιοι ενώ οι συνάδελφοί τους φώναζαν "κλέφτες- κλέφτες". Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε μπροστά απο το Κοινοβούλιο, όπου κατέληξε η πορεία τους.



Τα προεδρεία των ενώσεών τους συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της Βουλής όπου του επέδωσαν ψήφισμά τους.













Επιστολή συμπαράστασης προς τους ένστολους έστειλε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.





Μεταξύ των πυροσβεστών που πήραν το λόγο στη συγκέντρωση ήταν ο Άγγελος Μπαρμπαγιάννης που υπέστη σοβαρά εγκαύματα το 1999, στις πυρκαγιές της Χίου.

 



Στο Καλλιμάρμαρο οπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του απόγευμα, βρέθηκαν βουλευτές του KKE, του ΣΥΡΙΖΑ και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής ενώ οι ένστολοι στο άκουσμα της παρουσίας του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.




Ο Μ. Γλέζος
Ο Μ. Γλέζος

Μαζί τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ
Μαζί τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ

Ο εκπρόσωπος τις Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης
Ο εκπρόσωπος τις Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης







Προηγήθηκε η επεισοδιακή διαμαρτυρία τους το πρωί στην σχολή των ΜΑΤ όπου μετά από ώρες αποκλεισμού της εισόδου - με σκοπό να εμποδίσουν την αναχώρηση συναδέλφων τους για την Θεσσαλονίκη - έληξαν την κινητοποίηση.

Αυτό έγινε μετά από τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν για καταβληθούν τα χρωστούμενα επιδόματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των ένστολων εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, επικρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών απέναντί τους.

Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κοινωνικές ομάδες με κοινωνική υπεραξία, πρόσθεσε και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι συμπεριφέρεται σαν απλός λογιστής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ