ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΟΡΦΕΥΣ :ΙΣΤΟΡΙΑ 80 ΧΡΟΝΩΝ



ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΟΡΦΕΥΣ 
80 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Η ΚΟΛΏΝΙΑ ΚΡΑΤΆΕΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ


Η Φιλαρμονική Λεχαινών ιδρύθηκε το 1932 , με ιδρυτή έναν Γορτύνιο στην καταγωγή που παντρεύτηκε στα Λεχαινά και έζησε εδώ όλα του τα χρόνια.
Ήταν ο έμπορος Γεώργιος Κατσούφης, που είχε τέτοιο πάθος για το Σύλλογο, αφού όπως λέγεται «υποχρέωνε» όλους τους προμηθευτές του, να πληρώνουν συνδρομή για τη φιλαρμονική, αφαιρώντας χρήματα από τις παραγγελίες που έκανε.

Ο Γεώργιος Κατσούφης πέθανε σε βαθιά γεράματα, αφού το δημιούργημά του, η Φιλαρμονική Λεχαινών, είχε διανύσει μία πορεία πενήντα και πλέον χρόνων.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή των Λεχαινιτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αφού τους συνοδέυει σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αποτελεί ακόμα και τον προθάλαμο για την επαγγελματική καταξίωση πολλών από τους μουσικούς της, αφού τα τελευταία χρόνια αρκετοί  από αυτούς έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά σε μπάντες του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας ή διαφόρων μεγάλων Πόλεων.

Αυτή τη στιγμή την Φιλαρμονική Λεχαινών απαρτίζουν 30 καταρτισμένοι μουσικοί και περίπου 20 μαθητές που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να υπαχθούν και αυτοί στη δύναμή της.

Από τη Φιλαρμονική Λεχαινών έχουν περάσει πολλοί και άξιοι αρχιμουσικοί, αυτοί όμως που άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στα μουσικά ιδεώδη του τόπου, ήταν ο Παναγιώτης Ζωιτσούδης, ο οποίος υπήρξε Αρχιμουσικός για 28 χρόνια, ο πρόωρα χαμένος Χαράλαμπος Κλάδης, που αναμόρφωσε και έθεσε σε επαγγελματική βάση τη Φιλαρμονική και ο  Αρχιμουσικός Διονύσιος Χριστόπουλος, που ανέλαβε το 2005 τη Φιλαρμονική  και συνέχισε επάξια το έργο του μέχρι το 2011.

Ο Παναγιώτης Ζωιτσούδης αγάπησε όσο λίγοι τα Λεχαινά και προσέφερε τα μέγιστα στη Πόλη, αφού δίδαξε εκατοντάδες μουσικούς, μεταξύ αυτών και τον Χαράλαμπο Κλάδη. Είχε μεταδώσει την αγάπη του για τη φιλαρμονική και στους τέσσερις γιούς του, οι οποίοι επί πολλά χρόνια, έπαιζαν μαζί του .όταν το 1974  σε ηλικία 72 ετων στμάτησε την ενασχόληση του λόγω υγείας η Φιλαρμονική Λεχαινών ανέστειλε τη λειτουργία της για 2 χρόνια και επαναλειτούργησε το 1976 με πρόεδρο τον Δημήτρη Χατζηγιάννη (1976-1978) και αρχιμουσικό τον Σπύρο Λυκίσσα(1976-1977)

Ο Χαράλαμπος Κλάδης, γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και μεγάλωσε στα Λεχαινά. Έπαιζε τρομπέτα από 10 ετών με πρώτο δάσκαλο, τον Παναγιώτη Ζωιτσούδη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο. Ηταν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και είχε συνεργαστεί με τη Λυρική σκηνη και την ορχήστρα της ΕΡΤ.  Το 2001 ανέλαβε Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών, η οποία επί ημερών του απέκτησε καλύτερη ποιότητα και αναγνώριση. Δυστυχώς όμως ο αιφνίδιος χαμός του το 2005, δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το έργο του.

Άξιος συνεχιστής του έργου του Χαράλαμπου Κλάδη, ήταν  ο  Αρχιμουσικός , Διονύσιος Χριστόπουλος. Γέννημα θρέμμα  της Φιλαρμονικής Λεχαινών,  ανέλαβε τη Φιλαρμονική το 2005, ως Αρχιμουσικός. Μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και με σπουδές και εμπειρία στο εξωτερικό, κατόρθωσε με το έργο του, η Φιλαρμονική Λεχαινών να αναδειχθεί ως μία από τις πιο ποιοτικές Φιλαρμονικές της Ελλάδος.

Άλλοι Αρχιμουσικοί ήταν οι: Σπύρος Λυκίσας,Σπύρος Μιτζίλας, Βασίλης Ρουμελιώτης, Κώστας Αθανασόπουλος, Ιωάννης Λιακώνης,  Σπυρος  Μπουχούτσος και Γιάννης  Γαριός.

 Τον Ιούνιο του 2011, αναλαμβανει  ως νέος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών, ο Κων/νος Κοτσορώνης.

Ο Κων/νος Κοτσορώνης, . Γεννήθηκε στη Πάτρα είναι  απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Πάτρας,. Είναι κάτοχος Διπλωμάτων Σύνθεσης-Βυζαντινής Μουσικής-Μουσικής Τεχνολογίας-Ενοργάνωσης Μπάντας-Κόρνου. Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Πατρέων και διαθέτει πλούσια εμπειρία, σε συναυλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια.
Εκτός από τα πλούσια καλλιτεχνικά προσόντα του, διαθέτει και πολλές νέες  ιδέες,  που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στη προσπάθεια όλων των μουσικών και του Δ.Σ, ώστε να διαφυλαχτει το καλλιτεχνικό επίπεδο, η Ιστορία, αλλά και η ανάπτυξη της Φιλαρμονικής.

Ήδη ή Φιλαρμονική Λεχαινών, εντυπωσιάζει παντού με τη παρουσία της και συμμετέχει σε εκδηλώσεις  σε πολλά μέρη της  Ελλάδας., με πρόσφατες εμφανίσεις στο Μεσολόγγι και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φέτος , με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής         Λεχαινών και σεβόμενοι την ιστορία της , αποτίουμε φόρο τιμής και ευχαριστούμε όλους όσους δούλεψαν στο παρελθόν και παρέδωσαν αυτό το καλλιτεχνικό επίτευγμα  σε μας τους νεώτερους και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια Φιλαρμονική σε υψηλό επίπεδο για την οποια να χαίρονται και να καμαρώνουν οι  συμπολίτες μας  


Οι πρόεδροι της Φιλαρμονικης από το 1976

Χατζηγιαννης Δημητρης ,Τζιμοπουλου Κωνσταντινα ,Ζαπαντης Γιωργος,Κεφαλας Θανασης,Λαμπροπουλος Σακης ,Αρλετης Θανασης,Κατσινα Αννα ,Πουλου Αικατερινη,Κατσαμπερης   Νίκος,Καλαμαρας Γιωργος, ,Κλαδης Νικος,Γαλατης Γιωργος

Τα παιδια που παιζουν τωρα στη Φιλαρμονικη Λεχαινων
ΦΛΑΟΥΤΑ
Κωνσταντοπούλου Σίσσυ
Κοσμά Αλεξάνδρα

ΟΜΠΟΕ
Τσαγκρώνης Παναγιώτης

ΚΛΑΡΙΝΕΤΑ
Αναστασοπούλου Δήμητρα
Κατσιγιάννη Ελευθερία
Σύρρου Αγγελική
Τσίρος Παναγιώτης
Μπερέτας Νικόλαος
Λυμπέρη Κλεοπάτρα

ΣΑΞΟΦΩΝΑ ΑΛΤΟ
Μπερέτα Θεοδώρα
Λυμπέρη Μαρία

ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ
Μπεσκίνης Ιωάννης
Αναστασόπουλος Γιώργος
Βλαστός Σπύρος
Ζωγόπουλος Στέφανος

ΚΟΡΝΟ
Τσαγρή Λιβερία

ΑΛΤΙΚΟΡΝΟ
Τσαγρή Αθανασία

ΕΥΦΩΝΙΟ
Κάνδυλα Κατερίνα

ΤΟΥΜΠΑ
Αλεξανδρόπουλος Τάσος

ΗΛΕΚΡΙΚΟ ΜΠΑΣΣΟ
Φρούντας Πέτρος

ΝΤΡΑΜΣ
Μέτσος Χαράλαμπος

ΚΡΟΥΣΤΑ
Κωνσταντόπουλος Χρήστος
Βεννέ Άννα
Χονδρογιάννης Μάκης
Κάνδυλας Διονύσης
Ζωγόπουλος Γρηγόρης

Το Δ.Σ καλεί τους Δημότες των Λεχαινών και της ευρυτερης  περιοχής να φέρουν τα παιδιά τους στη Φιλαρμονικη που επι 80 χρόνια παράγει πολιτισμό και συμβάλλει στην ανύψωση του πολιτιστικου και καλλιτεχνικου επιπεδου του τόπου (τα μαθήματα είναι δωρεαν)




  
Του Ανδρέα Μίγκου (αντιπροέδρου της Φιλαρμονικής Λεχαινών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: