Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Χίμκι και... γκρίζοι έστειλαν τρίτο τον Παναθηναϊκό


Με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από τη Μόσχα απέναντι στην Χίμκι (78-77) και έχασε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι το τέλος με στόχο να κατακτήσει την πρωτιά του Α' ομίλου, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι διαιτητές στο τέλος αποφάσισαν να γίνουν οι πρωταγωνιστές. Στο τελευταίο λεπτό χρέωσαν με ένα αντιαθλητικό φάουλ και δύο τεχνικές τους "πράσινους" κι έτσι η Χίμκι επικράτησε με σκορ 78-77 για την 10η και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στα 37'' πριν το τέλος ο Λόντσαρ κέρδισε το αντιαθλητικό φάουλ, έβαλε τις βολές, η μπάλα ήταν απ' έξω και στην επόμενη φάση οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα απ΄έξω για τη Χίμκι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των "πράσινων". Στα 14,5'' πριν το τέλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού χρεώθηκε με δύο τεχνικές ποινές και οι Λόντσαρ, Ρίβερς με 3/4 βολές συνολικά έκαναν το 78-74, δίνοντας τέλος στο ματς.

Άτυχος στάθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης καθώς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 8ο λεπτό δεν πάτησε καλά στο παρκέ κι ένιωσε ενοχλήσεις στο πέλμα που είχε πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα. Στη συνέχεια, αποχώρησε κουτσαίνοντας και δεν ξαναπέρασε στο παρκέ.

Και δεν του έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γήπεδο σχεδόν 25 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι παίκτες του δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μία κανονική προθέρμανση, καθώς η Ευρωλίγκα έδωσε εντολή να ξεκινήσει ο αγώνας μόλις 6 λεπτά μετά το προκαθορισμένο τζάμπολ.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Πεδουλάκη ήταν οι Λάσμε (19π., 8 ριμπ. 3 τάπες) και Διαμαντίδης (14π., 5 ασίστ, 5 κλεψ.), ενώ άξιοι συμπαραστάτες τους στάθηκαν οι Μπανκς και Ματσιούλις (15π.).

Δεκάλεπτα: 21-14, 46-39, 61-59, 78-77.

Χίμκι (Κουρτινάιτις):
 Όγκουστιν 2, Φριτζόν 13, Βιάλτσεφ 6, Λόντσαρ 10, Ρίβερς 12, Μόνια 6, Χβοστόφ, Ζουκανένκο, Πλάνινιτς 16, Ντέιβις 13, Νίλσεν.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):
 Μπράμος 4, Πάνκο 6, Ματσιούλις 15, Λάσμε 19 (8 ριμπ., 3 τάπες), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (5 ασίστ, 5 κλεψ.), Κίτσεν 2, Μπανκς 15 (5 ριμπ.), Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.

Διαιτητής: 
Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία). 


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...