Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αμαλιάδα: "Ποτέ την Κυριακή" λένε οι έμποροι - "Εδώ δεν δουλεύουμε τις καθημερινές"


amaliadaemporoiΣχεδόν καθολική είναι η αντίθεση των επαγγελματιών της Αμαλιάδας στη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές. Σε μια περίοδο που το ένα «λουκέτο» διαδέχεται το άλλο και
με τα εναπομείναντα καταστήματα όχι μόνο να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και πολλές ημέρες δεν κάνουν καν τζίρο, το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μιας και από κάτι τέτοιο συμφέρον έχουν μόνο τα πολυκαταστήματα.

Ο εμπορικός κόσμος της Αμαλιάδας ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγορών και όχι  μέτρα που με πρόσχημα το συμφέρον των μικρομεσαίων, να δρουν καταστροφικά για τους επαγγελματίες.

«Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Δεν θα βοηθήσει, αντίθετα πιστεύω θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν είναι αυτά λύση. Πρέπει να πέσουν λεφτά στην αγορά, αλλιώς η κατάσταση ολοένα και θα χειροτερεύει…», επισημαίνει ο κ. Αποστόλης Τριάντος από το κατάστημα Cheap& Chic.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κώστας Σταυρούλιας από το κατάστημα Σταυρούλιας Σπορ: «Αν είχε λεφτά ο κόσμος θα ψώνιζε τις καθημερινές. Είναι Τετάρτη πρωί και όχι μόνο δεν μπαίνουν στα μαγαζιά, αλλά πλέον ο κόσμος δεν περπατάει ούτε στον δρόμο. Θα πάει λοιπόν να ψωνίσει την Κυριακή; Το κάνουν για να δουλέψουν τα πολυκαταστήματα», δήλωσε.

Ότι το μέτρο αυτό είναι απαράδεκτο τόνισε η κα Θεοδώρα Μυλωνοπούλου από το κατάστημα Scarpi: «Είναι απαράδεκτο αυτό που πάνε να κάνουν. Δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο. Δεν πουλάμε τις καθημερινές, θα δουλέψουμε Κυριακές και με κλειστές τις υπηρεσίες; Δεν μπορούν να γίνουν αυτά και μάλιστα στην επαρχία. Είμαστε σε ένα μικρό χωριό που λειτουργεί μόνο καλοκαίρι. Στόχος τους είναι να κλείσουμε εμείς και να επιβιώσουν τα πολυκαταστήματα…».

«Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σωστό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μισθοί μειώνονται, κόσμος χάνει τη δουλειά του και κατανάλωση δεν υπάρχει. Άρα πως θα δουλέψουν τα καταστήματα τις Κυριακές; Αδιαμφισβήτητα, επωφελούνται τα μεγάλα καταστήματα», αναφέρει ο κ. Γιάννης Δαλαμάρας από το κατάστημα Soqs.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, όπου αφού εκφράζεται η αντίθεση με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καλούνται οι επαγγελματίες σε επαγρύπνηση χωρίς να αποκλείονται κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.
Εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...