Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΑ: Δεχόμαστε έξι Κυριακές το χρόνο


Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων έξι Κυριακές τον χρόνο εκ των οποιών δύο τα Χριστούγεννα και τέσσερις κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων.

Υποστηρίζει επίσης ότι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς αποκλείουν κάθε σκέψη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πέραν αυτών και ότι «η όποια διαφορετική σκέψη φαίνεται να εξυπηρετεί αποσπασματικά συμφέροντα, αφού δεν βασίζεται σε έναν κεντρικό συστηματοποιημένο σχεδιασμό».

Ο ΕΣΑ συμφωνεί με τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τις εκπτώσεις- προσφορές με τη θέσπιση των δύο εκπτωτικών περιόδων (Mid Season Sales), το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ζητά επίσης να προσδιορισθεί νομοθετικά το αντικείμενο δραστηριότητος και οι όροι και προϋποθέσεις χαρακτηρισμού των καταστημάτων Stock-Outlet και να απαγορευθεί κάθε υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα, εκτός της πώλησης προϊόντων γης και θάλασσας στις λαϊκές αγορές μόνο από παραγωγούς και της πώλησης παραδοσιακών και μόνο προϊόντων (κουλούρια, ξηροί καρποί, κάστανα, αραβόσιτο, φυσικά άνθη), από όσους διαθέτουν τη σχετική άδεια.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...