ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Η αναδιοργάνωση του Δημοσίου "οπλίζει" την Αστυνομία - 80 υπάλληλοι με μετάταξη στην Α.Δ. Ηλείας


ast2.JPGΘετικές επιπτώσεις για την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, θα έχει πιθανότατα η αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα με το μέτρο της κινητικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα
αναμένεται να έρθει στο νομό σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, που θα αναλάβει καθήκοντα πολιτικού προσωπικού – όπως και στο παρελθόν - σε γραφεία και υπηρεσίες, όπου σήμερα βρίσκονται καθηλωμένοι μάχιμοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές έχει υπάρξει σχεδιασμός κεντρικά στην Ελληνική Αστυνομία και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για να καλυφθούν θέσεις στις γραμματείες των υπηρεσιών, σε γραφεία ταυτοτήτων – διαβατηρίων και άλλες υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας (και γενικότερα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας) από δημοσίους υπαλλήλους που θα μεταταχθούν από τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο των περικοπών.

Έτσι βάση του σχεδιασμού αυτού θα υπάρξει μια εξοικονόμηση σε αστυνομικό μάχιμο προσωπικό που θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν σήμερα σε σημαντικό βαθμό. Αν συνυπολογίσουμε και την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που αναμένεται να γίνει μέσα στην άνοιξη, τότε οι αστυνομικές υπηρεσίες θα εμφανιστούν αρκετά ενισχυμένες.

80 δημόσιοι υπάλληλοι στην Α.Δ. Ηλείας

Ο αριθμός των 80 ατόμων έχει διαρρεύσει για την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, χωρίς για την ώρα να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Όμως ακόμα και μικρότερος να είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα μεταταχθούν στην Α.Δ. Ηλείας τα οφέλη θα είναι σημαντικά.

Υπάρχουν αρκετές διαδικασίες σήμερα διεκπεραιώνονται από αστυνομικούς μαζί με τους εναπομείναντες υπαλλήλους του πολιτικού προσωπικού, ενώ στο παρελθόν μόνο από αυτούς στην πλειοψηφία τους. Διαδικασίες όπως το γνήσιο της υπογραφής σε αστυνομικά τμήματα – που σήμερα βεβαιώνει ο αξιωματικός υπηρεσίας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις βεβαιώνει το προσωπικό στα ΚΕΠ, η έκδοση ταυτοτήτων, η έκδοση διαβατηρίων (που παλιότερα γινόταν στη Νομαρχία), η έκδοση αδειών μοτοποδηλάτων, η έκδοση αδειών κυνηγετικών όπλων, το αρχείο, η λειτουργία του κυλικείου, η λειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων, οι οδηγοί λεωφορείων κ.α. Αν υπολογίσουμε σήμερα πόσα άτομα αστυνομικού προσωπικού καλύπτουν αυτές τις γραφειοκρατικές ή μη μάχιμες ανάγκες της Αστυνομίας στην Ηλεία, στην έδρα και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, τότε ο αριθμός των 80 δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται επαρκής για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Οι μάχιμοι στο δρόμο
Όπως γίνεται αντιληπτό οι μάχιμοι αστυνομικοί που σήμερα έχουν εγκλωβιστεί πίσω από ένα γραφείο και σπαταλά ώρες ακόμα και πέρα από το ωράριο του, για να διεκπεραιώσει ένα μεγάλο όγκο εργασιών, αύριο θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο για τις ανάγκες της Αστυνόμευσης που έχουν αυξηθεί.

Δυστυχώς λόγω των αποχωρήσεων αστυνομικού προσωπικού τα κενά στην Α.Δ. Ηλείας ξεπερνούν το 30% των οργανικών θέσεων και έχουν φτάσει στο θλιβερό φαινόμενο να μην υπάρχουν αστυνομικοί για να καλύψουν τις βάρδιες σε πολλές υπηρεσίες. Αν το μέτρο αυτό με την μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας προχωρήσει σύμφωνα με το σχεδιασμό, άμεσα το 50% του μάχιμου προσωπικού που καλύπτει σήμερα αυτές τις ανάγκες θα επιστρέψει στα φυσικά του καθήκοντα, ενώ σε βάθος χρόνου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι και θα παραμείνει σε κάθε υπηρεσία όπου απαιτείται μόνο ένας επικεφαλής αστυνομικός.
Γιάννης Σπυρούνης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: