Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αλφειούσα Πύργου: Κατάληψη των κατοίκων στο ΧΑΔΑ στις "Λίμνες"


katalipsi1.JPGΑποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους είναι οι κάτοικοι της Αλφειούσας, μετά τη νέα παράταση που δόθηκε για την χρήση του πρώην ΧΑΔΑ  στη θέση «Λίμνες».
katalipsi2.JPGΣε δηλώσεις τους κάνουν λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις και για υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συνεχίζονται. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην είσοδο του ΧΑΔΑ, προειδοποιώντας πως θα σκληρύνουν τη στάση τους αν δεν εισακουστούν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλφειούσας, Δημήτρης Βαρώτσος, τόνισε ότι «μετά από έγγραφη καταγγελία που είχαμε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι, πήγαμε με τους συμβούλους στην κοινότητα και μετά από συνεδρίαση αποφασίσαμε να αποκλείσουμε το χώρο. Η τρίμηνη άδεια που είχε δοθεί έως λήξη από τις 31 Δεκεμβρίου. Έκτοτε δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Η Τοπική Κοινότητα Αλφειούσας δεν αντέχει άλλα σκουπίδια. Ήδη από τον πρώην δήμο Βώλακος, η Αλφειούσα δεχόταν τα σκουπίδια για αρκετά χρόνια. Τώρα ο δήμος Πύργου επέλεξε την περιοχή για να μαζέψει τα σκουπίδια από δύο Καλλικρατικούς δήμους. Η περιοχή έχει υποβαθμιστεί, είναι δίπλα στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, επηρεάζεται το οικοσύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρώτσος.

Κάτοικοι της Αλφειούσας που χθες συμμετείχαν στον αποκλεισμό του ΧΑΔΑ, ανέφεραν από την πλευρά τους πως η υποβάθμιση της περιοχής είναι μεγάλη, αφού ο δήμος Πύργου πετά σκουπίδια δίπλα στον ποταμό Αλφειό και την Αρχαία Ολυμπία και συμπληρώνουν πως η μόλυνση στην περιοχή είναι τέτοια, που σύντομα όλοι θα έχουν πρόβλημα υγείας.

Κάποιοι μάλιστα επισήμαναν πως από το 2000 και μετά που λειτούργησε για πρώτη φορά ο ΧΑΔΑ για τις ανάγκες του δήμου Βώλακος, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και να μην καλλιεργήσουν ξανά. «Μας ταλαιπωρούν από το 2000 και αποκατάσταση δεν έχει γίνει ακόμα. Από το δήμο Βώλακος, ο χώρος πέρασε στο δήμο Πύργου. Λειτουργούν όλοι σε βάρος του χωριού και των περιουσιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.
Κάποιος άλλος κάτοικος της Αλφειούσας επισήμανε πως εκεί που υπήρχε παρθένο δάσος, δημιουργήθηκε λατομείο και ενώ περίμεναν την αποκατάσταση, δημιούργησαν ΧΑΔΑ.
Σταμάτησαν για λίγο και τον ενεργοποίησαν πάλι φτάνοντας στο σήμερα.

Τέλος έτερος κάτοικος της περιοχής τόνισε πως στο χωριό δόθηκαν υποσχέσεις από το δήμο για την υλοποίηση έργων ανταποδοτικών για την ανοχή της λειτουργίας του ΧΑΔΑ. «Τρεις μήνες τώρα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τίποτα δεν μας έφτιαξαν και τίποτα δεν θέλουμε. Να φύγουν τα σκουπίδια από δω μόνο, να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά.
Γιάννης Σπυρούνης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...