Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Βροχές το Σάββατο - Βελτίωση την Κυριακή - Βαθμιαία, πιθανόν σοβαρή, επιδείνωση τη νέα εβδομάδα


Όχι απλός αξιόλογες βροχές, αλλά πολύ νερό έχει δώσει στην κεντρική Ηλεία, η διαταραχή που μας επηρεάζει από αργά το βράδυ της Πέμπτης,
ενώ παράλληλα η θερμοκρασία έχει σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο και κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Προβλήματα θα δημιουργήσει ο καιρός στην εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών στην Ηλεία και αύριο Σάββατο. Βελτίωση του καιρού από την Κυριακή. Εκ νέου μεταβολή από το βράδυ της Δευτέρας, με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική ενίσχυση νοτιοανατολικών ανέμων και την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Χωρίς φαινόμενα φαίνεται να κυλά η Δευτέρα, λίγες ασθενείς βροχές περιμένουμε την Τρίτη, οι οποίες από το βράδυ και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν. Τα προγνωστικά στοιχεία ενισχύουν την κακοκαιρία της Τετάρτης σε σοβαρή, εξέλιξη την οποία θα δούμε σε επόμενες προγνώσεις εδώ στο ilialive.gr.

Βέβαια, οι παραγωγοί για πληροφορίες, σχετικά με την προστασία της παραγωγής τους, θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό:

Το Σάββατο 12/1, περιμένουμε νεφώσεις με κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 14 με 15 στα πεδινά, 9 με 10 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 13/1 βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε πτώση νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά και τοπικά 2 με 3 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 14 με 15 στα πεδινά, 10 με 11 στα ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς.

Την Δευτέρα 14/1, αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά, τοπικά 6 με 7 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 16 με 17 στα πεδινά, 11 με 12 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 από το απόγευμα ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τρίτη 15/1 αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Από το βράδυ θα ενταθούν. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί σε υψηλά επίπεδα 13 με 14 στα πεδινά, τοπικά  10 με 11 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά , 12 με 13 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την Τετάρτη 16/1 περιμένουμε σημαντική κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, νωρίς το πρωί 11 με 12 στα πεδινά, τοπικά 8 με 9 κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 10 με 11 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...