Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: 14 δύτες ψάχνουν τη νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης! (Nεότερο 2.30 μ.μ.)




Ηλεία: 14 δύτες ψάχνουν τη νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης! (Nεότερο 2.30 μ.μ.)
Ηλεία: 14 δύτες ψάχνουν τη νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης! (Nεότερο 2.30 μ.μ.)
Ηλεία: 14 δύτες ψάχνουν τη νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης! (Nεότερο 2.30 μ.μ.)14.30... Μάταιες είναι έως τώρα οι προσπάθειες για την ανεύρεση της νάρκης Συνεχίζεται η έρευνα από τους δύτες και ο βυθός του λιμανιού «σκανάρεται» συνεχώς με σόναρ (ραντάρ) από αλιευτικό σκάφος και από μεγαλύτερο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρο παραμένουν stand by Το κέντρο των ερευνών έχει στηθεί στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης.
Το λιμεναρχείο Κυλλήνης με προσωπική παρέμβαση του Λιμενάρχη Γιώργου Σταθόπουλου μερίμνησε ώστε οι επιβάτες που «ξέμειναν» το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι να εξασφαλίσουν φαγητό και διαμονή σε χαμηλή τιμή σε ρεστοράν και ξενοδοχεία της περιοχής.

Τις τελευταίες ώρες γίνεται συνεχής διαβούλευση των ακτοπλοϊκών εταιρειών που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τα Λιμεναρχεία Κατακόλου και Κυλλήνης λόγω ακαταλληλότητας του λιμανιού του Κατακόλου και των άσχημων καιρικών συνθηκών τα δρομολόγια να διεξάγονται από και προς το λιμάνι της Πάτρας.
Ως εκ τούτου όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά θα πρέπει να επικοινωνούν με τα Λιμεναρχεία Κατακόλου (26210 41206) και Ζακύνθου (26950 28118 ).
.



11.40... Το λιμάνι του Κατακόλου θα εξυπηρετεί την κίνηση των πλοίων από και πρός Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά εώς ότου λυθεί το πρόβλημα με την νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης τόνισε σε δηήλωση του στην τηλεόραση της ΟΡΤ ο Λιμενάρχης Κατακόλου Διονύσης Πουλής.



11.00... Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του Patrisnews.com στο βυθό του λιμανιού της Κυλλήνης έχουν καταδυθεί 14 δύτες του Πολεμικού Ναυτικού (της Ομάδας Υποβρυχίων Καταδρομών γνωστοί και ως ΟΥΚάδες) που προσπαθούν να βρουν την νάρκη. Οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία...


Παράλληλα στο λιμάνι του Κατακόλου που αντικαθιστά από το πρωί της Παρασκευής αυτό της Κυλλήνης προκλήθηκε αναστάτωση σε επιβάτες και οχήματα λόγω της καθυστερημένης εκτέλεσης των δρομολογίων των φέριμποτ για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά...



Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες το απόγευμα οι επιβάτες των πλοίων που σκόπευαν να διακινηθούν από και προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Το λιμάνι «έκλεισε». Οι επιβάτες, που για κάποιες ώρες παρέμεναν στα «ανοιχτά», επέστρεψαν άπραγοι στα νησιά τους, ενώ τα πλοία από την Κυλλήνη δεν ξεκίνησαν ποτέ! Αιτία για όλα αυτά... Το πρωτοφανές περιστατικό «ναρκοθέτησης» του λιμανιού που έθεσε σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες του νομού, το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό! Το λιμάνι θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, αφού από νωρίς το πρωί θα ξαναρχίσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της... νάρκης που το έσκασε!
Η πρωτοφανής αυτή ιστορία ξεκίνησε στις 2:30 περίπου το μεσημέρι, όταν κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταστροφή της νάρκης που ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου της Κυλλήνης. Το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, εξετάζοντας τη νάρκη, διαπίστωσε ότι πρόκειται για μια MK6, 200 κιλών ΤΝΤ, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, η νάρκη φορτώθηκε σε φουσκωτό μαξιλάρι για να οδηγηθεί στα ανοιχτά, ρυμουλκούμενη από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.


Απανωτά... «χτυπήματα»!


Η διαδικασία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη όταν ξαφνικά, από την παλαιότητα της νάρκης, έσπασε ο «κρίκος» από την οποία την ρυμουλκούσαν. Την ίδια όμως στιγμή κόπηκε και το σχοινί, ενώ τα δυνατά ρεύματα αέρα που «μαστίγωναν» το λιμάνι ανέτρεψαν το «μαξιλάρι» με αποτέλεσμα η νάρκη να βυθιστεί... στη μέση ακριβώς του λιμανιού!


Αμέσως στο λιμάνι της Κυλλήνης στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νάρκης. Αρχικά με πλοίο, εφοδιασμένο με σόναρ που «χτένισε» το βυθό, αλλά και με μηχανότρατα που προσπάθησε να... την ψαρέψει!


Παράλληλα, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καταφθάνοντας στο λιμάνι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών και περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Οι έρευνες διεκόπησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ,  ενώ θα συνεχιστούν σήμερα, από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.


«Βόλτες»... έξω από το λιμάνι!


Έξω από το λιμάνι παρέμειναν τα δρομολόγια που έφτασαν, κατά την διάρκεια των ερευνών, από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, ενώ την τελευταία στιγμή έμεινε δεμένο στην Κυλλήνη το πλοίο που θα εκτελούσε το δρομολόγιο προς Κεφαλονιά. Τα δύο πλοία, μετά από αρκετές «βόλτες» έξω από το λιμάνι, επέστρεψαν στα νησιά τους χωρίς να ξεφορτώσουν, ενώ δεν εκτελέστηκε κανένα άλλο από τα βραδινά δρομολόγια.


Παραλίγο να... τη «φορτώσουν»!

Η νάρκη όμως φαίνεται ότι γλίτωσε και από... «απαγωγή» την Πέμπτη το πρωί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, «κυνηγοί του χαλκού» που περνούσαν από την Κυλλήνη την... έβαλαν στο μάτι! Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 περίπου το πρωί, ενώ οι «κυνηγοί του χαλκού» εκδιώχθηκαν από το λιμάνι από υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Από το λιμάνι του Κατακόλου τα πρωινά δρομολόγια!

Από το λιμάνι του Κατακόλου θα πραγματοποιηθούν τα δύο πρωινά δρομολόγια για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, στις 9:30 το πρωί θα αναχωρήσουν ταυτόχρονα δύο πλοία, ένα για Ζάκυνθο και ένα για Κεφαλονιά. Τα δύο πλοία θα ξεκινήσουν από τα λιμάνια τους στις 6 το πρωί, ενώ αναμένονται στο Κατάκολο στις 8:15 και στις 8:30 αντίστοιχα.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)




07-02-2013


23.00... Τελευταίες πληροφορίες θέλουν το λιμάνι του Κατακόλου να χρησιμοποιείται το πρωί της Παρασκευής για τα δρομολόγια για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.


18:30 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των δρομολογίων από το λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της νάρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Κεφαλλονιάς - Κυλλήνης και Ζακύνθου Κυλλήνης παραμένουν εκτός λιμένος.




Απίστευτο αλλά συνέβη! Η νάρκη που ανασύρθηκε την Τρίτη στο αλιευτικό καταφύγιο της Κυλλήνης, χάθηκε! Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, ανθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού την είχαν δέσει σε πλοιάριο στο λιμεναρχείο της Κυλλήνης και κατευθύνονταν προς τα ανοιχτά για να την εξουδετερώσουν μέσω ελεγχόμενης έκρηξης.



Ομως, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, η νάρκη λύθηκε και χάθηκε στη θάλασσα! Ηδη ξεκίνησε η (νέα) αναζήτησή της! Από το λιμεναρχείο, πάντως, δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος.
 patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...