Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες μετά το μεσημέρι από χθες Πέμπτη - Διατηρείται η κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο


kataigidapempti
Παραμονή της εορτής του Πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, περιμένουμε ασθενείς βροχές οι οποίες ανήμερα, την Κυριακή 10/2, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την Δευτέρα 11/2, φαίνεται ο καιρός να βελτιώνεται. Οι χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα που διαφαίνονταν για την Δευτέρα, φαίνεται να σημειώνονται πρόσκαιρα το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο και πάλι δεν μπορούμε, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να μιλήσουμε με ασφάλεια για αυτή την εξέλιξη.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:

Παρασκευή 8/2: Βροχές. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Άνεμοι ΔΝΔ 7 μποφόρ.
Σάββατο 9/2: Βροχές. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι ΔΝΔ 6 μποφόρ.
Κυριακή 10/2: Βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα. Άνεμοι ΔΝΔ- ΒΔ 7 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:


Την Παρασκευή 8/2, περιμένουμε βροχερό καιρό και χιόνια περίπου πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα υψόμετρο. Φαινόμενα ασθενή έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία σε πτώση, νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά και 5 με 6 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 11 με 12 στα πεδινά, σταθερά στους 5 με 6 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Το Σάββατο 9/2, περιμένουμε ασθενείς, κατά βάση, βροχές και χιόνια περίπου πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά και 4 με 5 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, σταθερά στους 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 10/2, περιμένουμε ένταση των φαινομένων, με σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια περίπου πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πρόσκαιρα το απόγευμα από τα 800 μέτρα. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά και 4 με 5 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, σταθερά στους 4 με 5 στα ορεινά, σε πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την Δευτέρα 11/2, περιμένουμε βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...