Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ψάχνουν νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης (Νεότερη ενημέρωση 21:46) (video)


narkiΚλειστό παραμένει από χθες  το λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκε μία παλιά νάρκη μέσα στη θάλασσα. Πρόκειται για τη νάρκη που είχε εντοπιστεί
στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου της περιοχής, από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία επρόκειτο να εξουδετερώσουν χθες το πρωί πυροτεχνουργοί από την Πάτρα. Έφτασαν το μεσημεράκι στην περιοχή και ανέλαβαν να δέσουν και να τραβήξουν στα ανοιχτά την νάρκη για να προβούν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Όμως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η νάρκη σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκε.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δύτες επιχείρησαν στο σημείο αναζητώντας τη νάρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Κεφαλλονιάς - Κυλλήνης και Ζακύνθου Κυλλήνης παραμένουν αρόδου. Έξω από το λιμάνι υπήρχαν δύο ασθενοφόρα, όχημα της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας και δεκάδες ΙΧ και νταλίκες που περίμεναν τον απόπλου.

Ακινητοποιημένα βρίσκονταω αρόδου τα οχηματαγωγά – επιβατηγά Ionian Star και Zakynthos1 καθώς και στο λιμάνι το φορτηγό Reliance.

Όπως είχει επισημανθεί δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ασφάλειας.

Νεότερη ενημέρωση 18:34

Με βυθόμετρα ακόμα και με δίχτυα αναζητούν την νάρκη στην είσοδο του λιμανιού της Κυλλήνης. Για το σκοπό αυτό έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των πλοίων και πιθανότατα η αναστάτωση αυτή στο λιμάνι οδηγεί στην αναστολή τους έως το τέλος της ημέρας.

Το έργο των δυτών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς πλεόν επικρατεί σκοτάδι στην περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση 18:48

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχαμε η νάρκη έχει εντοπιστεί και βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού. Για αυτό και τα πλοία παραμένουν εκτός. Με βάση τις ίδιες πηγές οι έρευνες διακόπτονται και θα συνεχιστούν πλέον με το πρώτο φως της ημέρες, ενώ η περιοχή θα είναι υπό επιτήρηση όλη τη νύχτα.

Νεότερη ενημέρωση 19:32

Επιβεβαιώνονται και επίσημα οι πληροφορίες για τη θέση της νάρκης στο κέντρο του λιμανιού, που καθιστά απαγορευτική την προσέγγιση των δύο Οχηματαγωγών - Επιβατηγών πλοίων της γραμμής Κυλλήνης - Ζακύνθου. Σύμφωνα με το Λιμενάρχη τα πλοία επιστρέφουν πίσω στο Ζάκυνθο.

Το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες στο λιμάνι για να γίνει η απομάκρυνση της νάρκης.

Νεότερη ενημέρωση 21:46

Άλλαξαν τα πρωινά δρομολόγιοα από και προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Δείτε τις αλλαγές ΕΔΩ
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε πως περιγράφει την αγανάκτησή του επιβάτης του Ionian Star




ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...