Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μέσα πάει καλά

Μέσα πάει καλάΟ Ολυμπιακός επικράτησε στην Ξάνθη με 2-0

Μπορεί στο ματς με τη Λεβάντε ο Ολυμπιακός να ήταν κακός και να φαινόταν μία ταχύτητα πιο αργός από τον αντίπαλο, ωστόσο εντός συνόρων η διαφορά του με τις άλλες ομάδες είναι ολοφάνερη.

Το 2-0 με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ξάνθης στα Πηγάδια αλλά και συνολικά η εμφάνισή τους (18 τελικές), το δείχνει ξεκάθαρα. Το 17ο τέρμα του σε 18 (!) παιχνίδια πέτυχε ο Τζεμπούρ (68΄), άνοιξε το σκορ ο Μασάντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (29΄).

Καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μίτσελ που έδωσε ευκαιρία στον Λυκογιάννη αλλά και τον Παπάζογλου οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά. Εκ των διακριθέντων ο Βλαχοδήμος που είχε τρεις ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα αλλά σε όλες βρήκε απέναντί του τον Λοντίγκιν.

Ο γκολκίπερ της Ξάνθης έπιασε τρία τετ-α-τετ και σταμάτησε αρκετές φορές τους Πειραιώτες ωστόσο φέρει ευθύνη στις φάσεις των γκολ που δέχεται η ομάδα του.

Πώς έπαιξαν:

Ο Ολυμπιακός με το γνώριμο 4-3-3 και τους Παπάζογλου, Λυκογιάννη στα άκρα της άμυνας. Τους Κοντρέρας-Σιόβα στο κέντρο, Φέισα, Μανιάτη και Μασάντο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Αμπντούν και Βλαχοδήμο στις πτέρυγες και Τζεμπούρ στην κορυφή.
Με 4-2-3-1 η Ξάνθη, έχοντας προωθημένο τον Ονουάτσι και τον Μάνταλο σε ρόλο επιτελικού. Μαρίν και Σμιθ στις δύο άκρες, Φλίσκα, Ντάνι αμυντικά χαφ, Παίτο στο αριστερό άκρο της άμυνας, Μπέρτο στο δεξί και Βάλλα-Γούτα στα στόπερ.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να την κυκλοφορήσει ώστε να φτάσει στην εστία του Λοντίγκιν. Μετά από εντολή του Μίτσελ, ο Παπάζογλου που αγωνιζόταν σε θέση δεξιού μπακ, ανέβαινε αρκετά για να βοηθήσει τον Βλαχοδήμο την ώρα που στο αριστερό άκρο της άμυνας, έπαιζε ο Λυκογιάννης έχοντας μπροστά του τον Αμπντούν. Η Ξάνθη έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως στο πρώτο 15λεπτο είχε μόνο ένα καλό σουτ του Φέισα που έδιωξε ο Λοντίγκιν και στην συνέχεια της φάσης ο Τζεμπούρ δεν μπόρεσε να απειλήσει…

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν κυρίως από την δεξιά τους πτέρυγα όπου ο Βλαχοδήμος ήταν ιδιαίτερα κινητικός αλλά έβρισκαν συνεχώς έναν όμιλο παικτών, έξω από την περιοχή της Ξάνθης να περιμένει. Το γκολ τελικά για τους φιλοξενούμενους ήρθε από στημένη φάση με τον Μασάντο να εκτελεί απευθείας φάουλ στο 29΄και να στέλνει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν που έκανε κάκιστη εκτίμηση… Αμπντούν και Βλαχοδήμος άλλαζαν πλευρές, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα και προσπαθούσε να πετύχει και ένα ακόμα τέρμα αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο πιο χαλαρός στο ματς και έδωσε λίγο περισσότερο χώρο στην Ξάνθη. Ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς και τον Μαρσελίνιο που πήγε σε ρόλο επιτελικού μέσου να παίξει αρχικά και μετά στο δεξί άκρο ώστε να δημιουργήσει ρήγματα αλλά δεν το κατάφερε.... Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί αμυντικά ενώ όταν έβρισκαν έστω και λίγο χώρο γίνονταν επικίνδυνοι. Στο 61΄ο Λυκογιάννης από αριστερά έπαιξε πολύ ωραία το ένα-δύο με τον Αμπντούν και τροφοδότησε τον Βλαχοδήμο που έβαλε την προβολή αλλά ο Λοντίγκιν έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βλαχοδήμος ξανά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης σε τετ-α-τετ αλλά στο 68΄ήρθε το 2-0… Ο Λοντίγκιν απομάκρυνε ασταθώς την μπάλα σε σουτ του Μανιάτη και ο Τζεμπούρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος και από κοντά σκόραρε, πετυχαίνοντας το 17ο γκολ του σε 18 παιχνίδια!

Ο ρυθμός έπεσε στην πορεία, όπως και η ψυχολογία των παικτών της Ξάνθης εκτός του Λοντίγκιν που αν και είχε ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκε, σταμάτησε πολλές φορές τους «ερυθρόλευκους» όπως στην φάση του 85΄που ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά και στις καθυστερήσεις που είπε «όχι» στον Γκρέκο.



Ξάνθη: Λοντίγκιν, Γούτας, Παίτο (46΄Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος

Ολυμπιακό: Μέγιερι, Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Σιόβας, Κοντρέρας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (62΄Γκρέκο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (79΄Ιμπαγάσα), Τζεμπούρ (83΄Μήτρογλου)

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/657807

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...