Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αμαλιάδα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το «Κερνάμε Ελλάδα» (VIDEO)



Αμαλιάδα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το «Κερνάμε Ελλάδα» (VIDEO)



Κέρδισε τις εντυπώσεις, κέρδισε το κοινό, κέρδισε το στοίχημα το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που φιλοξενείται στο κλειστό αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας και η επιτυχία που σημειώνει όχι απλώς δικαιώνει τους διοργανωτές, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται», λέει η λαϊκή ρήση και για το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» η καλή ημέρα φάνηκε από την Παρασκευή που έγινε η έναρξη και η χθεσινή δεύτερη ημέρα ήρθε απλώς να επισφραγίσει την επιτυχία.


Αμέτρητοι επισκέπτες
Αμαλιάδα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το «Κερνάμε Ελλάδα» (VIDEO)Από το πρωί που ξεκίνησαν να λειτουργούν τα περίπτερα η προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη, καθώς αμέτρητοι επισκέπτες κατέκλυσαν τα περίπτερα.


Άνθρωποι από όλες τις περιοχές της Ηλείας, έδωσαν το «παρών» σε μια έκθεση που στόχο έχει να φέρει τους πολίτες κοντά στους παραγωγούς, κοντά στα προϊόντα της ελληνικής και της Ηλειακής «μάνας γης», που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από προϊόντα άλλων χωρών, αντιθέτως υπερτερούν μακράν...

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκθέτες, να δουν και να δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, έτσι ώστε να τα εντάξουν στο καθημερινό τους τραπέζι.

Από το χωράφι στο πιάτο!

Στον ίδιο χώρο της έκθεσης βρίσκονται περίπου 40 σεφ, οι οποίοι δημιουργούν ασταμάτητα εδέσματα με ηλειακά προϊόντα, τα οποία δοκιμάζουν οι επισκέπτες, ενώ παράλληλα λειτουργούν και παιδικά εργαστήρια όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και δημιουργούν με την βοήθεια των σεφ τα δικά τους πιάτα.
Οι διοργανωτές, τόσο το ΕΒΕ Ηλείας, όσο ο δήμος Ήλιδας και τα ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ δεν έκρυψαν το Σάββατο την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη προσέλευση και καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν και σήμεραΚυριακή τον χώρο της έκθεσης, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, επισημαίνοντας ότι αυτή η επίσκεψη θα τους αποζημιώσει και με το παραπάνω...|
Να σημειωθεί ότι σήμερα Κυριακή, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο βοηθητικό στάδιο με θέμα: «mfasis- Σύμβουλοι Ανάπτυξης ποιότητας και marketing». Ομιλητές θα είναι ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος με θέμα: «Η πιστοποίηση στην παραγωγή και στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα;» και η κα Μπαλοδήμου με θέμα: «Εκπαίδευση του προσωπικού με βάση τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ για «βασική εκπαίδευση στην υγιεινή και στην ασφάλεια των τροφίμων».

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...