Δυτική Ελλάδα: Λαθρέμποροι κάνουν "πάρτι" με αλκοολούχα ποτά - "Σαρώνουν" την αγορά για πελάτες

mpompes«Πάρτι» παράνομων εισαγωγών και λαθραίας διακίνησης αλκοολούχων ποτών έχει στηθεί σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες
του thebest.gr. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις κυκλώματα λαθρεμπόρων εισάγουν σχετικά μεγάλες ποσότητες ποτών τις οποίες στη συνέχεια, με αδιαφανή και παράνομο τρόπο, διοχετεύουν στην αγορά, σε τιμές πολύ χαμηλότερες αυτών που ισχύουν στο ελληνικό εμπόριο.

Κύριες χώρες προέλευσης των λαθραίων ποτών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι η Ιταλία αλλά και η Βουλγαρία ενώ άγνωστο είναι πως οι διακινητές καταφέρνουν, επί μακρόν, να περνάνε τα παράνομα φορτία τους από τις «πύλες» εισόδου της χώρας, δηλαδή τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αλλά και από τα Τελωνεία στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές τον τελευταίο καιρό μέλη των κυκλωμάτων αυτών προσεγγίζουν σποραδικά ιδιοκτήτες καταστημάτων (μπαρ, καφετέριες κ.λπ.) της Δυτικής Ελλάδας και τους προτείνουν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες ποτών (τα οποία είναι απολύτως «καθαρά») σε τιμές έως και 30% χαμηλότερες από εκείνες που ισχύουν στην νόμιμη αγορά. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι Amaretto, με τιμή στην εγχώρια αγορά 16,5 ευρώ περίπου διατίθεται από τους «εισαγωγείς» κοντά στα 12 ευρώ.

Αντίστοιχα, πολύ… δελεαστικότερες τιμές προσφέρονται και για άλλα δημοφιλή ποτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το thebest.gr.

Από την έρευνα που έκανε το thebest.gr αποκαλύφθηκε ότι τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την διαφορά που υπάρχει στον φόρο οινοπνεύματος (μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Βουλγαρίας) και θησαυρίζουν, σε βάρος φυσικά των εσόδων του ελληνικού δημοσίου.

Πάντως, για την δράση των κυκλωμάτων ενήμερες φέρονται και ελεγκτικές αρχές στη Δυτική Ελλάδα οι οποίες εντείνουν τους ελέγχους τους το τελευταίο διάστημα.
thebest.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ