Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα – Μποφόρ, σκόνη και λασποβροχές από την Τετάρτη


vroxoulaΘα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από την Τετάρτη 20/2 περιμένουμε
βαθμιαία, σημαντική, ενίσχυση νοτιοανατολικών ανέμων, που θα φτάσουν την Πέμπτη 21/2 τα 8 με 9 μποφόρ, όχι μόνο στην θάλασσα αλλά και στα χερσαία τμήματα, οι οποίοι θα μεταφέρουν, για δεύτερη φορά τον φετινό Φλεβάρη, σκόνη από την Αφρική. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο σε ανοιξιάτικα επίπεδα (~18οC).

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:

Δευτέρα 18/2:
Βροχές. Θερμοκρασία σε πτώση. Άνεμοι Ν 5 μποφόρ.
Τρίτη 19/2: Βροχές. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι ΝΝΔ 6 μποφόρ.
Τετάρτη 20/2: Αυξημένη συννεφιά. Θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο. Άνεμοι ΝΑΑ σε ενίσχυση 7 μποφόρ από το απόγευμα.
Πέμπτη 21/2: Σποραδικές βροχές και σκόνη. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Άνεμοι ΝΑ 8-9 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Την Δευτέρα 18/2 περιμένουμε ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά και 3 με 4 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 11 με 12 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 19/2, περιμένουμε κατά περιόδους βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά και 5 με 6 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, 7 με 8 στα ορεινά. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί το πρωί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 20/2 δεν προβλέπονται φαινόμενα, ωστόσο θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8  στα πεδινά και 5 με 6 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 12 με 13 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο, αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί - ανατολικοί σε ενίσχυση έως το βράδυ θα φτάνουν σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, εντάσεις που αναμένουμε και στα χερσαία τμήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 21/2, περιμένουμε σποραδικές βροχές (λασποβροχές). Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 12 με 13 στα πεδινά και 10 με 11 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18 στα πεδινά, 13 με 14 στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο, νοτιοανατολικοί θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, θυελλώδεις 8 περιμένουμε και στα χερσαία τμήματα.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...