ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 19ης Μαΐου

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και ελληνικά πλοία (Μιαούλης, Τσαμαδός, Σαχτούρης κ.ά.).

1919: Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του ελληνικού λαού. Η Γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

1960: Ο αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Άλαν Φριντ, στον οποίο οφείλεται ο όρος ροκ εντ ρολ, κατηγορείται μαζί με 7 άλλους συναδέλφους του ότι έλαβε «δωράκια» από δισκογραφικές εταιρείες, συνολικού ύψους 30.650 δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα θα καταδικασθεί σε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 300 δολαρίων.

1961: Για πρώτη φορά μια ανθρώπινη κατασκευή περνά κοντά από έναν άλλο πλανήτη: το Βενέρα 1 περνά κοντά από την Αφροδίτη.

1962: Η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το «Happy Birthday» προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του. Αξέχαστη έμεινε η αισθησιακή παρουσία της Marilyn Monroe όταν ευχήθηκε χρόνια πολλά στον αμερικανό πρόεδρο μέσα σε ένα ημιδιάφανο αστραφτερό φόρεμα. Την ημέρα εκείνη, ο Κένεντι γιόρταζε τα 45α γενέθλια του και μετά το τραγούδι δήλωσε: «Μπορώ τώρα να αποχωρήσω από την πολιτική, αφού μου τραγούδησαν με ένα τόσο γλυκό τρόπο». Ένα χρόνο μετά δολοφονήθηκε.

1965: Σε δημοσίευμα επαρχιακής εφημερίδας γίνεται αναφορά για πρώτη φορά στην οργάνωση «Ασπίδα».

1971: Εκτόξευση του διαστημοπλοίου Μαρς 2 για τον `Αρη.

1975: Ο Τίμο Τσανλάιτερ της ΑΕΚ υποστηρίζει σε συνέντευξή του ότι πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ελλάδα είναι στημένα.

1979: Ο Έρικ Κλάπτον παντρεύεται την πρώην σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ. Είναι η περίφημη «Λάιλα» του ομώνυμου τραγουδιού του Κλάπτον. Στο γαμήλιο πάρτι και σε μια αυτοσχέδια σκηνή που στήνεται, παίζουν μαζί οι Πολ Μακάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ, Έρικ Κλάπτον και Μικ Τζάγκερ.

1991:
Οι Κροάτες ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους σε δημοψήφισμα.

Γεννήσεις

1762 - Γιόχαν Γκότλιμπ Φρίχτε, Γερμανός φιλόσοφος
1795 - Τζονς Χόπκινς, Αμερικανός φιλάνθρωπος
1860 - Βιτόριο Ορλάντο, Ιταλός πολιτικός και διπλωμάτης
1881 - Κεμάλ Ατατούρκ, πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας
1890 - Χο Τσι Μινχ, πρόεδρος του Βιετνάμ
1914 - Μαξ Πέρουτζ, Αυστριακός μοριακός βιολόγος, βραβείο Νόμπελ Χημείας 1962
1925 - Μάλκολμ Λιτλ, Αμερικανός πολιτικός αγωνιστής, γνωστός ως Μάλκολμ Χ
1925 - Πολ Ποτ, Καμποτζιανός ηγέτης των Ερυθρών Χμερ
1928 - Κόλιν Τσάπμαν Πρώτος κατασκευαστής των αυτοκινήτων Lotus
1942 - Γκάρι Κίλνταλ, Αμερικανός επιστήμονας της πληροφορικής
1945 - Πίτερ Τάουνσεντ, Άγγλος μουσικός, μέλος των The Who
1947 - Μικέλε Πλασίντο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός, γωστός για το ρόλο του στη σειρά Μόνος κόντρα στη Μαφία
1948 - Γκρέις Τζόουνς, Τζαμαϊκανή ηθοποιός και τραγουδίστρια
1955 - Τζέϊμς Άρθουρ Γκόσλινγκ Καναδός επιστήμονας της πληροφορικής, σχεδιαστής της γλώσσας προγραμματισμού JAVA
1976 - Κέβιν Γκαρνέτ, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής
1979 - Ντιέγκο Φορλάν Ουρουγουανός διεθνής (2002-...) ποδοσφαιριστής
1979 - Αντρέα Πίρλο Ιταλός διεθνής (2002-...) ποδοσφαιριστής
1981 - Λουτσιάνο Φιγκερόα Αργεντινός διεθνής (2004-...) ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1536 - Άννα Μπολέυν, Βασίλισσα της Αγγλίας.
1795 - Τζέιμς Μπόσγουελ, Σκωτσέζος βιογράφος
1864 - Ναθάνιελ Χόθορν, Αμερικανός συγγραφέας
1895 - Χοσέ Μαρτί Κουβανός επαναστάτης συγγραφέας και ποιητής
1935 - Τόμας Έντουαρντ Λόρενς Βρετανός στρατιωτικός, γνωστός ως Λώρενς της Αραβίας.
1965 - Τουί Μαλίλα Η μακροβιότερη χελώνα στην ιστορία (βρέθηκε το 1777 από τον Τζέϊμς Κούκ στη Μαδαγασκάρη και δόθηκε ως δώρο στη βασιλική οικογένεια των νησιών Τόνγκα
1969 - Κόλμαν Χόκινς, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1994 - Τζάκυ Κένεντι Ωνάση
2002 - Τζον Γκόρντον, πρωθυπουργός της Αυστραλίας
2009 – Βελουπιλάι Πραμπακαράν, αγωνιστής των Ταμίλ
2012 - Γκέρχαρντ Χετς, Γερμανός κολυμβητής

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: