ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Βανδαλισμοί από νεαρό στο κέντρο της Αμαλιάδας




Βανδαλισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Αρχαίας Ήλιδος στην Αμαλιάδα, με «θύμα» τα δενδράκια που βρίσκονται κατά μήκος της οδού. Μετά τη φρίκη που προκλήθηκε από την ομαδική θανάτωση σκύλων, χθες ο δήμος Ήλιδας βρέθηκε αντιμέτωπος με μία άλλη εικόνα που μόνο οργή προκαλεί και δυσάρεστα συναισθήματα.

Οι επαγγελματίες που πήγαν  να ανοίξουν τα καταστήματά τους, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχαν καταστραφεί αρκετά δένδρα κατά μήκος της οδού, από τη αριστερή πλευρά καθόδου, καθώς επίσης μία πινακίδα σήμανσης και ένας μεγάλος σιδερένιος κάδος απορριμμάτων.
Δώδεκα δένδρα
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, από την καταγραφή που έκανε ο δήμος Ήλιδας, είχαν προκληθεί φθορές και είχαν σπάσει τα κλαδιά σε οκτώ δένδρα, άλλα δύο δένδρα είχαν ξεριζωθεί, ενώ επιχειρήθηκε η εκρίζωση άλλων δύο δένδρων, ανεπιτυχώς στην προκειμένη περίπτωση. Επίσης, στην περίπτωση ενός επαγγελματία που διατηρεί καφενείο στην περιοχή, είχαν σπάσει και τις γλάστρες με τα λουλούδια που βρίσκονται έξω από το κατάστημα.
Οι καταστηματάρχες όταν αντίκρισαν αυτή την εικόνα δεν έκρυψαν την οργή τους και ενημέρωσαν αμέσως το δήμο Ήλιδας, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ποιος ήταν ο εγκέφαλος αυτής της φθοράς.
Πράγματι στο σημείο μετέβησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαυρίκος και η γεωπόνος του δήμου και πιστοποίησαν τους βανδαλισμούς και αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος μετέβη στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, όπου και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Άμεση κινητοποίηση
Η κινητοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ήταν άμεση και τις μεσημεριανές ώρες οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν και εν συνεχεία συνέλαβαν το δράστη της φθοράς, ο οποίος είναι γνωστός και μη εξαιρετέος στις αστυνομικές αρχές, αφού έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια περιστατικά φθορών στην πόλη.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο νεαρός συλληφθείς ήταν και γνώριμος στο δήμο Ήλιδας, αφού τους τελευταίους μήνες εργάζεται με πρόγραμμα στο δήμο και φυσικά ο αντιδήμαρχος έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ποιος ήταν ο υπαίτιος του βανδαλισμού.
Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς και είπε ότι ξέσπασε στα δένδρα γιατί είχε πιει και είχε μεθύσει, κατά συνέπεια δεν μπορούσε να ελέγξει τις πράξεις του.
Αργά το μεσημέρι ο νεαρός οδηγήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Δικαστήριο της Αμαλιάδας και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Οι επαγγελματίες στην οδό Αρχαίας Ήλιδος πάντως ζητούν από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε επαναδενδροφύτευση του δρόμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξετάζει ήδη τον τρόπο αποκατάστασης των ζημιών.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: