ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πύργος: Στοπ στην επαιτεία - Κινήσεις των Αρχών για τα παιδιά των φαναριών


roma_fanaria5

Από την Αστυνομία στην περιοχή του Πύργου - Οι γονείς των περισσοτέρων ανήλικων ΡΟΜΑ βρίσκονται στη φυλακή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Φρένο στο φαινόμενο της επαιτείας κυρίως από τους πληθυσμούς των σκηνιτών ΡΟΜΑ στην περιοχή του Πύργου, όπου η κατάσταση είναι οξυμένη, επιχειρεί τους τελευταίους μήνες να βάλει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Με συντονισμένες ενέργειες που δεν έχουν μόνο κατασταλτικό χαρακτήρα αλλά στοχεύουν και στην πρόληψη, γίνεται προσπάθεια ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα, εστιάζοντας στην ρίζα του. Οι κυριότερες εστίες είναι αυτές στα φανάρια Φιλοθέης και Λαστεΐκων στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.
Έως και τα τέλη Απριλίου είχαν καταγραφεί επίσημα περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις που αφορούσαν το φαινόμενο της επαιτείας, της αλητείας, της παραμέλησης και της έκθεσης ανηλίκου. Για την κατάσταση αυτή υπήρξαν συλλήψεις γονέων, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, τα περισσότερα από τα παιδιά των ΡΟΜΑ που βρίσκονται στα φανάρια, είναι εκεί χωρίς γονικό έλεγχο γιατί οι γονείς τους βρίσκονται, είτε ο ένας, είτε πάλι και οι δύο σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας λόγω παραβατικής συμπεριφοράς.
Στις περιπτώσεις που οι γονείς των παιδιών των φαναριών βρίσκονται στην περιοχή, συνήθως σε καταυλισμούς σκηνιτών σε κοντινά απόσταση από το χώρο της επαιτείας, αυτοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Ηλείας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της παραμέλησης και της έκθεσης ανηλίκου. Σε ότι αφορά τα ίδια τα παιδιά, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται και τι βιώνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον, με παρέμβαση τόσο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας όσο και των υπηρεσιών Πρόνοιας στην περιοχή, οδηγήθηκαν στην Πάτρα, προκειμένου να εξεταστούν από παιδοψυχολόγο του Καραμανδάνειου Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε ανήλικα ΡΟΜΑ εξετάστηκαν από γιατρό.
Ωστόσο επειδή η παραβατική συμπεριφορά και η επαιτεία με κάθε μορφή συνεχίζεται οι προσπάθειες από αστυνομικής πλευράς για την εξάλειψη ή τον περιορισμό του φαινομένου συνεχίζονται. Την ίδια ώρα είναι δεκάδες τα παράπονα πολιτών που πέφτουν θύματα είτε κλοπών, είτε φθορών, είτε γενικότερα παρενόχλησης από ανήλικους ή και ενήλικους ΡΟΜΑ στα φανάρια, στα πέντε λεπτά που μπορεί να βρεθούν να περιμένουν στο σημείο με το αυτοκίνητό τους.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: