Euroleague - Παναθηναϊκός: Νίκησε Ζαλγκίρις! Απέφυγε Ολυμπιακό



Euroleague - Παναθηναϊκός: Νίκησε Ζαλγκίρις! Απέφυγε Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στη Λιθουανία απέναντι στην Ζαλγκίρις, αλλά η κλάση και οι προσωπικότητες του δήλωσαν “παρών” στο φινάλε, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει το διπλό (75-72), το οποίο του έδωσε την τρίτη θέση του ομίλου του. Έτσι, απέφυγε τον Ολυμπιακό στο Top 16 της Ευρωλίγκας και πήγε... στην αγκαλιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και της Φενέρμπαχτσε.

Οι “πράσινοι” μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, προηγήθηκαν με 21-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως εν συνεχεία το μομέντουμ πέρασε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο, όντας μπροστά στο σκορ με 36-34.
Με την ψυχολογία στα ύψη, οι Λιθουανοί άρχισαν να "πυροβολούν" από την περιφέρεια, ξεφεύγοντας με 6 πόντους (58-52) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Δύο τρίποντα, από Διαμαντίδη και Φώτση και τέσσερις πόντοι του Φελντέιν, οδήγησαν σε επιμέρους 10-2, υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος επανήλθε σε θέση οδηγού (62-60) στο 33'.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε, με την Ζαλγκίρις να πλησιάζει στον πόντο (72-71) ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Όμως, οι Λιθουανοί ήταν άστοχοι στα κρίσιμα σουτ, ο Φελντέιν και ο Διαμαντίδης έβαλαν καθοριστικές βολές ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ τυχερός.
Με το σκορ στο 75-72 υπέρ του "τριφυλλιού", η πράσινη άμυνα “χάθηκε” και ο Μότουμ βρέθηκε παντελώς ξεμαρκάριστος  αλλά το τρίποντο από τη γωνία, που επιχείρησε, χτύπησε στο σίδερο.
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-34, 58-52, 72-75.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Κράπικας): Βένε, Λεκαβίτσιους 9 (2), Πότσιους 8, Καλνιέτις 5 (1), Μότουμ 2, Γιανκούνας 13 (1), Βουγιούκας 9, Γιαφτόκας 2, Χάνλαν 19 (1), Ουλανόβας 5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 12 (1), Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 6, Παππάς 1, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 8.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ