Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σε εξέλιξη η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2010»




nomarxia-ktirioΣε εξέλιξη βρίσκεται στο Νομό Ηλείας, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η εθνική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2010», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 4 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου. Διεξάγεται επί πραγματικής και εικονικής βάσης και σ' αυτή συμμετέχουν ο Στρατός ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, και οι ειδικές επιχειρήσεις, καθώς και το προσωπικό των πολιτικών φορέων όλων των Υπουργείων, της Βουλής, των Περιφερειών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Όπως εξηγεί στην «ΠΡΩΤΗ» ο προϊστάμενος Πολιτικού Σχεδιασμού και ΠΣΕΑ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, κ. Γιάννης Μητρόπουλος , οι Πολιτικές Υπηρεσίες του Νομού μας συμμετέχουν στην άσκηση υπό τον έλεγχο του Νομάρχη κ. Καφύρα ο οποίος βοηθείται από το προσωπικό του αρμοδίου τμήματος της Νομαρχίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της άσκησης.


Ο ίδιος επισημαίνει ότι  σκοπός της άσκησης είναι η συνεργασία του στρατιωτικού τομέα με το πολιτικό προσωπικό. Και αυτό αφορά στην επικαιροποίηση των σχεδίων τόσο σε καιρό πολέμου όσο και ειρήνης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ετοιμότητα για την ανταπόκριση των υπηρεσιών σε περιόδους εκτάκτων αναγκών (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.).
Ειδικότερα η συγκεκριμένη άσκηση έχει τους παρακάτω στόχους:
  • Τη δοκιμή της δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν επί πραγματικής βάσης μια αιφνίδια κρίση.
  • Την εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
  • Τη βελτίωση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Την προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα.
Αξίζει  τέλος να σημειώσουμε  ότι το σενάριο της άσκησης εξελίσσεται στη βάση μιας προοδευτικά διαμορφούμενης κατάστασης με κλιμάκωση της έντασης στον πολιτικό τομέα και παράλληλη στρατιωτική κινητοποίηση η οποία ενδεχομένως καταλήξει σε σύρραξη.
PROTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...