Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μάχη για τους αντιπεριφερειάρχες στη Δυτική Ελλάδα – Το αργότερο ως την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

 

Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η μάχη για τις θέσεις των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι θα στελεχώσουν το συνδυασμό “Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο”, του υποψήφιου του Κινήματος για τη θέση του πρώτου αιρετού γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Απόστολου Κατσιφάρα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ίσως και αύριο, Τετάρτη, και πάντως το αργότερο μέχρι αυτή την Παρασκευή. Όπως ανέφερε στο attacktv ο κ. Κατσιφάρας, το ζήτημα χειρίζεται η Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων, σε συνεργασία με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Το ενδιαφέρον είναι εύλογο, καθώς η Δυτική Ελλάδα θεωρείται σχεδόν απ' όλους μία από τις Περιφέρειες της χώρας που θα... βαφτούν στα σίγουρα με πράσινο χρώμα τη νύχτα των εκλογών.
Ως γνωστόν, σε κάθε Περιφέρεια αντιστοιχούν αντιπεριφερειάρχες ισάριθμοι με τους νομούς από τους οποίους απαρτίζεται. Έτσι, στην περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας οι προβλεπόμενοι αντιπεριφερειάρχες είναι τρεις: ένας από την Αχαΐα, ένας από την Ηλεία κι ένας από την Αιτωλοακαρνανία. 

Όσον αφορά την Αχαΐα, τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του πρώην αντινομάρχη και πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, Γιώργου Αθανασόπουλου, του απερχόμενου δημάρχου Ωλενίας και προέδρου της ΤΕΔΚ Νομού Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Κατερίνας Κουμπουρλή, καθώς και του αντινομάρχη Θανάση Πετρόπουλου.

Οδηγίες” Γιώργου για γυναίκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, του attacktv, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έχει δώσει οδηγία για γυναίκα αντιπεριφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα.
Στην Αιτωλοακαρνανία, ο επί δύο τετραετίες νομάρχης και επί 12 χρόνια δήμαρχος Αγρινίου, Θύμιος Σώκος (του οποίου το όνομα επί αρκετό καιρό “έπαιζε” δυνατά και για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη) έχει πλέον ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τη συγκεκριμένη θέση, ενώ, “αντ' αυτού”, ακούγονται τα ονόματα του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Τορουλίδη, καθώς και του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Αντωνόπουλου, που αρχικά είχε ανακοινώσει ότι κατέρχεται υποψήφιος για δήμαρχος Αγρινίου, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε, επικαλούμενος λόγους συνοχής του Κινήματος.

Τέλος, η Ηλεία αποτελεί “πονοκέφαλο” για το ΠΑΣΟΚ, αφού ο νυν νομάρχης, Χαράλαμπος Καφύρας, αντιμετωπίζει οξεία πολεμική και από τους κόλπους του Κινήματος, με επίκεντρο τον τρόπο που αντιμετώπισε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που “ναυαγήσει” η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, θεωρείται πολύ πιθανό να επιλεγεί ο εκπαιδευτικός Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες υπηρετεί ως περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες του attacktv, τα θέματα αυτά συζητούνται απόψε, σε κεντρικό επίπεδο, στην Αθήνα.

attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...