Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Καθαρίζουν στον Αλφειό



Και καλοβλέπουν την πρώην λίμνη Μουριάς

Πολλές φορές η ιδιωτική πρωτοβουλία πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα αυτά για τα οποία ο δημόσιος τομέας και η Πολιτεία, κωλυσιεργούν.
Το άλσος του ποταμού Αλφειού, παραπλεύρως της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, τα τελευταία χρόνια θύμιζε ζούγκλα. Πλέον η κατάσταση εξομαλύνεται καθώς ο Σύλλογος Λίμνης Μουριάς και Ποταμού Αλφειού, ζήτησε από την κατασκευάστρια εταιρία της νέας γέφυρας J&P ΑΒΑΞ να βοηθήσει στον καθαρισμό του χώρου.
Η ανταπόκριση της εταιρίας δεν ήταν απλά άμεση, αλλά φανέρωσε τη διάθεση για προσφορά στην ευρύτερη περιοχή στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Δάββος, αναφέρθηκε χθες στην προσπάθεια που γίνεται να ζωντανέψει και πάλι το μέρος που συγκέντρωνε σε διάφορες εκδηλώσεις χιλιάδες κόσμου.

«Περιμέναμε να ενδιαφερθεί η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πάρκο. Όμως περιμένοντας αυτά τα χρόνια είδαμε πως άρχισε να βρωμίζει όλο και περισσότερο. Κάναμε πρόσφατα ένα αίτημα στην εταιρία J&P ΑΒΑΞ, η οποία δείχνοντας μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία, δέχθηκε να καθαρίσει το χώρο. Μου υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν όποτε το ζητάμε για να φτάσουμε σε όποιο σημείο θέλουμε», επισήμανε ο κ. Δάββος. Στη συνέχεια της συζήτησης μίλησε και για την πρώην λίμνη Μουριάς.
«Εδειξαν ενδιαφέρον για την έκταση στην πρώην λίμνη Μουριάς, όπου τους ανέφερα τα δεδομένα. Ο μηχανικός τους μου είπε πως αν υπάρχει σχέδιο, μπορούν με τα μηχανήματα που διαθέτουν μέσα σε δέκα ημέρες να έχουν κάνει την συγκεκριμένη περιοχή «πλατεία» έτοιμη για επαναπλημμυρισμό. Αναλαμβάνουν τον καθαρισμό της πρώην λίμνης, και το εννοούν, αφιλοκερδώς και χωρίς ανάγκη προβολής.
Τους ενημέρωσα πως τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει» σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου.
«Ο προηγούμενος νομάρχης αποχαρακτήρισε ένα τμήμα για θεματικό πάρκο, τώρα μιλούν για φωτοβολταϊκά. Δεν υπάρχει σχέδιο και εμείς μιλάμε για την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Εκεί ήταν λίμνη και πρέπει να γίνει λίμνη. Χαίρομαι που άκουσα πρόσφατα και άλλες φωνές για το σκοπό αυτό.
Είναι το όνειρό μας και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πρωτοστατήσει στην επαναδημιουργία της, αρκεί να γίνει. Αν υπάρχει πολιτική βούληση η εταιρία μπορεί να προσφέρει αφιλοκερδώς στα δύο χρόνια που θα παραμείνει εδώ.
Κάθε προεκλογική περίοδο όλοι ασελγούν πάνω στο πτώμα της λίμνης, λέγοντας ότι θα την επαναπλημμυρίσουν ενώ είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Εμείς θέλουμε να αποχαρακτηριστεί η ΖΟΕ και να προχωρήσουμε στον επαναπλημμυρισμό.
  Δεν μας ενδιαφέρουν τα θεματικά ή τα φωτοβολταϊκά πάρκα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δάββος. Η εταιρία J&P ΑΒΑΞ, ήδη ολοκληρώνει την πρώτη φάση καθαρισμού στην είσοδο του πάρκου και θα επεκτείνει αυτή την παρέμβαση σε άλλα σημεία το επόμενο διάστημα, ενώ μετά την αποχώρησή της από το χώρο του εργοταξίου, θα το καθαρίσει, ώστε να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς για τους φίλους του ποταμού Αλφειού.
Παράλληλα θα ανακατασκευαστεί ο ξύλινος οικίσκος που υπήρχε στο χώρο και θα παραδοθεί με την αποχώρησή της στο σύλλογο προς χρήση.
protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...