Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι αστυνομικοί προτείνουν λύσεις


Πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας, το Περιφερειακό Συμβούλιο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας. Εργασιακά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος...
...τέθηκαν επί τάπητος και διατυπώθηκαν προτάσεις αντιμετώπισής τους.

Η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 7μμ. Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν και θέματα σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή και τις ιδιαιτερότητες της Αστυνομίας στην Ηλεία. Ως ξεχωριστές περιπτώσεις εξετάστηκαν αυτές της Αρχαίας Ολυμπίας ως πόλου έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Μανολάδας εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας κ. Παναγούλης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του τα εξής: «Η άμεση ενίσχυση με προσωπικό της Α.Δ. Ηλείας είναι μια αυτονόητη πρόταση, μια δεδομένη ανάγκη, μια επείγουσα προτεραιότητα. Η ενίσχυσή μας  ακόμη και με ειδικούς φρουρούς είναι δεκτή, ενώ η διάθεση, κατά τους θερινούς μήνες, δοκίμων αστυφυλάκων είναι αναγκαία.

Η ενοποίηση των τμημάτων της περιφέρειας από δώδεκα σε επτά, δηλαδή ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Καλλικρατικό δήμο θα αυξήσει θεαματικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της υπηρεσίας. Η διεύρυνση  της ακτίνας δράσης, σε ολόκληρο το Νομό, των απόλυτα επιτυχημένων στη δράση τους ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε. ας θεωρηθεί ως κάτι περισσότερο από ανάγκη, με αναγκαία και την προϋπόθεση εξοπλισμού των ομάδων αυτών με σύγχρονα  μέσα.

Εν κατακλείδι και στην περίπτωση που δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση στο υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Α.Δ. Αχαΐας με τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού κρατουμένων, ας γίνει διαμερισμός του με την ίδρυση και λειτουργία στη περιοχή μας Τμήματος Μεταγωγών το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει και τη φύλαξη-διαχείριση όλων των κρατουμένων της Α.Δ. Ηλείας».

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στην ημερίδα έδωσαν το «παρών» ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας και εκπρόσωποι των ενώσεων της δυτικής Ελλάδας και της ένωσης Αττικής.
iliatora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...