Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Προκαταβολές για το «πράσινο σκουλήκι»;

Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση για κάλυψη του συνόλου της ζημιάς από το «πράσινο σκουλήκι» στη βαμβακοκαλλιέργεια μέχρι το τέλος Ιουλίου, ακόμη και με προκαταβολές αν μέχρι τότε δεν υπάρχει η τελική έγκριση, δηλώνει...
...ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης αποκαλύπτοντας ότι ενημέρωσε ήδη τα αρμόδια κοινοτικά όργανα για το πρόβλημα και ζήτησε να συζητηθεί εκτάκτως στο πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που συνέρχεται στις 25 Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται στις παρεμβάσεις του Υπουργείου για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας και στην απόφαση για κάλυψη ακόμα και όσων βαμβακοπαραγωγών παραδώσουν λόγω της ζημιάς λιγότερα από 200 κιλά ανά στρέμμα, εξασφαλίζοντας την καταβολή του συνόλου της συνδεδεμένης ενίσχυσης ενώ εξηγεί και τους λόγους που απέρριψε το αίτημα των φορέων για την κατ’ εξαίρεση αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι.

Παράλληλα αναφέρεται στο σχεδιασμό για την εξατομίκευση των ζημιών, που θα καταγραφούν με την παράδοση του προϊόντος, τονίζοντας κατηγορηματικά: «Με την εξατομίκευση θα διασφαλίσουμε δίκαιη και αναλογική κάλυψη της ζημιάς που θα οδηγήσει σε πολύ υψηλότερες τιμές. Απλά θα καλυφθούν αυτοί που πραγματικά έπαθαν ζημιά».

Όπως ήδη έχει επισημάνει το ΗΤ σε παλιότερη ανάρτησή του, το θέμα της αποζημίωσης αφορά άμεσα αρκετούς βαμβακοπαραγωγούς στο Νομό Ηλείας οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση καθώς οι καλλιέργειες τους υπέστησαν σημαντική ζημιά από την επιδρομή του πράσινου σκουληκιού.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...