Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Στα «χαρτιά» οι ταμειακές μηχανές για τους αγρότες στις λαϊκές
















Σε εφαρμογή τέθηκε από 1-10-10 η λειτουργία ταμειακών μηχανών για τους αγρότες- πωλητές λαϊκών αγορών, όπως όμως όλα δείχνουν το μέτρο προς το παρών βρίσκεται μόνο στα χαρτιά, γιατί οι αγρότες δεν φαίνονται πρόθυμοι να το τηρήσουν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προσανατολίζονται στο να εγκαταλείψουν τις λαϊκές αγορές, αφού το νέο μέτρο κρίνεται ασύμφορο.

Χθες, οι αγρότες- πωλητές που συμμετείχαν στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας εμφανίστηκαν προβληματισμένοι και αρκετοί ήταν σε δίλημμα για το εάν θα πρέπει ή όχι να εφαρμόσουν το νέο μέτρο, ενώ περιμένουν διευκρινήσεις πριν κάνουν το βήμα αγοράς ταμειακών μηχανών, ενώ ευελπιστούν το να δοθεί κάποια παράταση.

Πολλοί χαρακτήρισαν το νέο μέτρο απαράδεκτο και ασύμφορο, αφού όπως λένε το κράτος τους αντιμετωπίζει ως εμπόρους ενώ στην ουσία είναι αγρότες και στην ουσία υποστηρίζουν ότι το νέο μέτρο θα τους αναγκάζει να καταβάλλουν διπλάσιο ΦΠΑ σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους, πράγμα αδιανόητο.
 
Αυτό που επισημαίνουν δε, είναι ότι το νέο μέτρο θα αναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν τις λαϊκές αγορές και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες και στους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα. Και μάλιστα σε μία εποχή πολύ δύσκολη και για τους ίδιους αλλά και για όλα τα νοικοκυριά, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το τι θα γίνει, κανείς δεν το ξέρει και προς το παρόν όλοι τηρούν στάση αναμονής.

Μαρία Καραμπάτση

PATRIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...