Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μηνύματα δυσαρέσκειας και θυμού από δύο νέες δημοσκοπήσεις

Μηνύματα δυσαρέσκειας, απογοήτευσης και θυμού καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δείχνει να μειώνεται, ενώ προτίμηση στους υποψηφίους που έχουν ταχθεί κατά του μνημονίου δείχνουν οι ψηφοφόροι

Σύμφωνα με έρευνα της Rass για την εφημερίδα «Το Παρόν», το 81,6% των πολιτών εκφράζει απογοήτευση, ανασφάλεια και θυμό. Παράλληλα, το 49,1% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ η πλειοψηφία (56%) εκτιμά πως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.

Καταπέλτης είναι τα ευρήματα σχετικά με την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου περί διεφθαρμένης χώρας: το 78,8% την θεωρεί λάθος και το 53% πιστεύει ότι έβλαψε την χώρα, ενώ το 75,2% διαφωνεί με την πρόσφατη βράβευση του πρωθυπουργού στην Γερμανία για την «Δύναμη της Ειλικρίνιας».

Στην ίδια δημοσκόπηση, η «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μειώνεται στο 5,8%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 26,5% στην πρόθεση ψήφου και ακολυθούν: ΝΔ με 21,3%, ΚΚΕ με 8%, ΛΑΟΣ με 4,3% και ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%. Πρώτο κόμμα, πάντως, αναδεικνύεται η... αδιευκρίνιστη ψήφος με 26,7%.

Επίσης, το 60,1% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη είναι ευκαιρία να εκφραστεί η αντίθεση στο μνημόνιο. Μάλιστα, μόλις το 13,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει για να δείξει ότι συμφωνεί με τα μέτρα της τρόικας, ενώ το 19,9% λέει ότι το μνημόνιο δεν θα επηρεάσει την ψήφο του.

Ανάλογο συμπέρασμα για τις κάλπες του Νοέμβρη βγάζει και η έρευνα της Pulse για τον «Τύπο της Κυριακής». Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει ότι υπήρχε τρόπος να αποφύγει η Ελλάδα την προσφυγή στο μνημόνιο και δηλώνει πως θα ψηφίσει υποψηφίους που έχουν ταχθεί εναντίον του. 

Ενδεικτική είναι η πτώση των ποσοστών του Γιάννη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής, όπου ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 14,5% όπως και ο «αντάρτης» Γιάννης Δημαράς. Ωστόσο, στην προηγούμενη μέτρηση ο κ. Σγουρός συγκέντρωνε 16,% και ο κ. Δημαράς 9,5%. Παράλληλα, άνοδο στο 13% από 12% καταγράφει ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Δημαράς εμφανίζεται να διεκδικεί θέση στον β’ γύρο όπου και λαμβάνει 39% έναντι 21% του κ. Σγουρού. Αν την δεύτερη Κυριακή το ζευγάρι των «μονομάχων» είναι Σγουρός -  Κικίλιας, ο πρώτος συγκεντρώνει 29% έναντι 21% του αντιπάλου του.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Γκιουλέκας λαμβάνει 33,4% έναντι 30,6% του Γιάννη Μπουτάρη, με το ποσοστό του υποψηφίου της ΝΔ να εκτινάσσεται στο 52% έναντι 27,9% στον β’ γύρο.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εμφανίζεται και εδώ μειωμένη στο 6% (από 12% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 27% και η ΝΔ 21%, ενώ ακολουθούν: ΚΚΕ με 8,5%, ΛΑΟΣ με 4% και ΣΥΡΙΖΑ με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 34%.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...