Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πουλούσαν ψήφους στη FIFA

Ένα βίντεο που απεικονίζει αξιωματούχο της FIFA να ζητά χρήματα για να πουλήσει την ψήφο του σε χώρες που διεκδικούν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της η εφημερίδα "Σάντεϊ Τάιμς". Καταγγελία και για άλλο πρόεδρο ομοσπονδίας


Σκάνδαλο μεγατόνων στη FIFA. Ένα δημοσίευμα της "Σάντει Τάιμς" ταράζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αποκαλύπτοντας πιθανό χρηματισμό.


Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι δύο αξιωματούχοι της FIFA προσφέρθηκαν να πουλήσουν την ψήφο τους σε χώρες που θέλουν να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.


Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της βίντεο στο οποίο ο Νιγηριανός Άμος Ανταμού, εκτελεστικό μέλος της επιτροπής, φαίνεται να ζητά 500.000 λίρες.


Η εφημερίδα ισχυρίζεται επίσης οτι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ωκεανίας, Ρέιναλντ Τέμαρει, απαίτησε χρήματα τα οποία θα τα διέθετε στις ακαδημίες του ποδοσφαίρου στη χώρα του.


Το βίντεο με τον Αμαντού γυρίστηκε με κρυφή κάμερα από δημοσιογράφους της εφημερίδας. Στο βίντεο φαίνεται ο Αμαντού να ζητά την άμεση καταβολή των χρημάτων. Οι δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν σαν εκπρόσωποι συμφερόντων των ΗΠΑ.


Η Αγγλία ανταγωνίζεται για να αναλάβει τη φιλοξενία του τουρνουά σε οκτώ χρόνια, μεταξύ άλλων τη Ρωσία και τις κοινές υποψηφιότητες Ισπανίας-Πορτογαλίας αλλά και Ολλανδίας-Βελγίου.


Η 24μελής ισχυρή επιτροπή θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία, στις 2 Δεκεμβρίου, που θα φιλοξενηθούν το 2018 και το 2022 τα Παγκόσμια Κύπελλα.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απέσυραν την υποψηφιότητά τους για το Μουντιάλ του 2018 προκειμένου να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτή του 2022.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...