Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Βολές Πατέρα κατά Μαρινάκη


Καζάνι που είναι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η Superleague, μετά και από την επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλα Πατέρα
στη διοργανώτρια αρχή, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το αφεντικό των «Πρασίνων» άσκησε κριτική στο πρόεδρο της Superleague κάνοντας λόγο για τις
τις «επισκέψεις» του στα αποδυτήρια των διαιτητών και τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η επιστολή του Πατέρα στη Super League

«Αγαπητοί φίλοι,

Δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί έπρεπε να ταξιδέψω στο εξωτερικό.

Ο Παναθηναϊκός αλλά και η πλειοψηφία των ομάδων, ψηφίσανε τον κ. Μαρινάκη για πρόεδρο της Super League και εμπιστευτήκανε ένα νέο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου για να βελτιώσουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα όπως την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τις σχέσεις της Super League με την Πολιτεία και την ΕΠΟ και την διαφύλαξη των εσόδων μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης .

Με μεγάλη μας έκπληξη από την πρώτη και δεύτερη αγωνιστική με την διαιτησία του κ. Σταθόπουλου στο παιχνίδι Ηρακλής–Ολυμπιακός και του κ. Δαλούκα στο παιχνίδι Άρης–Παναθηναϊκός, είδαμε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μας να καταφέρεται με άκομψο τρόπο κατά διαιτητών και εμού προσωπικά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα.

Ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους παρότι ο Πρόεδρος της Super League μας έθιγε σε προσωπικό επίπεδο και για το καλό του ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού δεν απαντήσαμε στις ακόλουθες προκλήσεις :
1) Στην απαίτηση του κ. Μαρινάκη για αποπομπή του κ. Δαλούκα.

2) Στην πρόταση του κ. Μαρινάκη στο συμβούλιο της ΕΠΟ να έχει ο κ. Βασσάρας πιο ενεργό ρόλο στους διορισμούς της ΚΕΔ και παρότι σεβόμαστε τον εν λόγω πρώην διαιτητή, δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ σαν συνεταιρισμός να διατυπώσουμε τέτοιες προτάσεις.

3) Στις πρόσφατες επισκέψεις του κ. Μαρινάκη σε αποδυτήρια διαιτητών στο Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ, πάλι κρατήσαμε χαμηλούς τόνους για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα.
Θέλω να σας θυμίσω ότι κανένας από τους προκατόχους του κ. Μαρινάκη στην Super League : Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Πηλαδάκης, Θανόπουλος, Πατέρας δεν είχε επισκεφτεί αποδυτήρια διαιτητών και δεν τους είχε κάνει δημόσιες παρατηρήσεις ή υποδείξεις.

4) Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την ΕΠΟ την εξαίρεση του διαιτητή κ. Κάκου από αγώνες του ΟΣΦΠ γιατί κατά την εκτίμηση του επηρέασε το αποτέλεσμα στο μεταξύ μας derby!

Όλα τα ανωτέρω περιστατικά και γεγονότα δεν συνάδουν με συμπεριφορά προέδρου συνεταιρισμού που αγκαλιάζει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και κάνει κινήσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου μας.

Όταν είσαι πρόεδρος της Super League, δεν συμπεριφέρεσαι σαν Πρόεδρος της ομάδας σου αλλά σαν ηγέτης που φροντίζεις πρώτα για το συμφέρον όλων των ομάδων και μετά το δικό σου.

Εμείς σαν Παναθηναϊκός αυτό το αποδείξαμε σε πολλές περιπτώσεις μια εκ των οποίων ήταν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπου μείναμε πιστοί σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού και δεν κάναμε ξεχωριστή συμφωνία μόνο προς όφελος της ομάδας μας.

Θέλω να παρακαλέσω να ρίξουμε τους τόνους και να συμβάλουμε ουσιαστικά ώστε να αποφορτίσουμε το κλίμα και από τον κ. Μαρινάκη προσωπικά, να βάλει το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη.


Σας ευχαριστώ
Νικόλας Πατέρας
Πρόεδρος Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός»
  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...