Εξελίξεις για τους ηττημένους


Εξελίξεις για τους ηττημένους
Τα αποτελέσματα των εκλογών στους δήμους που εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, ανοίγουν τον δρόμο για εξελίξεις και στους συνδυασμούς που ηττήθηκαν, καθώς θα αναζητηθούν τα αίτια και ενδεχομένως θα επιμεριστούν και ευθύνες.
Μια πρώτη αιχμή για το αποτέλεσμα άφησε στις πρώτες του τηλεοπτικές δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος» Γαβρίλης Λιατσής, αμφισβητώντας τον τρόπο που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στήριξε τον συνδυασμό. Ωστόσο η μουρμούρα στο εσωτερικό της παράταξης για την ήττα αλλά πολύ περισσότερο για το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ Μάκη – Γαβρίλη πυροδοτεί σενάρια διαδοχής στην παράταξη.

Στις εκλογές του 2006 η διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών ήταν μόλις έξι ποσοστιαίες μονάδες (49,3% έναντι 43,3%) ενώ τώρα σχεδόν τριπλασιάστηκε, ξεπερνώντας τις δεκαπέντε ποσοστιαίες μονάδες (52,2% έναντι 36,9%).


Για την συγκεκριμένη παράταξη το πιο πιθανό σενάριο είναι ο ίδιος ο επικεφαλής να πάρει πρωτοβουλίες αφενός για την αξιολόγηση του αποτελέσματος, αφετέρου για το ενδεχόμενο διαδοχής, αν και εφόσον τεθεί.

Στους άλλους δήμους υπάρχει ένα διαφορετικό κλίμα καθώς οι επικεφαλής των ηττημένων πρώτων επιλαχόντων συνδυασμών συμμετείχαν για πρώτη φορά στις εκλογές διεκδικώντας αξίωμα δημάρχου.

Ωστόσο μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συγκληθούν οι παρατάξεις για να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα και να χαράξουν πορεία για την συνέχεια.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ