Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κυβερνητικό όχι σε μέτρα για μισθούς και συντάξεις

«Είναι ξεκάθαρο, από και προς κάθε πλευρά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν νέα μέτρα τέτοια, που να περιλαμβάνουν ...μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ζήτησε πρόσθετα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση.

Σημείωσε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει θέσει, όπως και η υλοποίηση των αποφάσεων αυτού του προγράμματος, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και ότι, εφόσον τηρείται απαρέγκλιτα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό που μελετά το οικονομικό επιτελείο, είναι η περικοπή δημοσίων δαπανών, γιατί, όπως εξήγησε, «όσο κι αν νοικοκυρέψαμε το Δημόσιο, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω περιστολή».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Πεταλωτής αρκέστηκε να απαντήσει: «Εμείς, όποια απόφαση έχουμε, την ανακοινώνουμε. Τους στόχους μας τους τηρούμε απαρέγκλιτα και μέχρι εκεί».

Νωρίτερα, σε άλλη ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εκλαμβάνει την ψήφο των πολιτών ως «λευκή επιταγή» για να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε: «Δεν μιλάμε για απολύσεις και δεν υπάρχει καμία "λευκή επιταγή" και είναι μακριά από την αντίληψη που έχουμε για την ψήφο του πολίτη, που για μας έχει μεγάλη σημασία».

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας τη Δευτέρα από το Λονδίνο, απέκλεισε πλήρως το να υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα και μάλιστα φόροι και περικοπή μισθών και συντάξεων και τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να περικοπούν μισθοί και συντάξεις, ούτε να επιβληθούν άλλα φορολογικά βάρη επιπλέον από αυτά που προβλέπονταν στη συμφωνία που κάναμε με τους εταίρους μας, γιατί ο πολίτης και οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ -τον οποίο χαρακτήρισε «αξιόπιστο άνθρωπο»- ανέφερε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία για την Ελλάδα, ότι οι ελληνικές αρχές θα είναι σε θέση να τηρήσουν και να επιτύχουν τους στόχους για το 2011 και ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι αξιόπιστο.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...