Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αποχώρησε ελληνική φρεγάτα από άσκηση

http://estb.msn.com/i/92/C6F535788F4DDE919C732D6863B2BA.jpgΗ ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» αποχώρησε από δύο φάσεις της τουρκικής άσκησης «MAVI BALINA»... εξαιτίας της στάσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Καταγράφηκαν επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
 
Η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής», που ανήκει στη μόνιμη ναυτική νατοϊκή δύναμη στη Μεσόγειο, δύναμη που με τη σειρά της συμμετέχει στην εν εξελίξει τουρκική άσκηση «MAVI BALINA» (ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ) αποχώρησε από δύο φάσεις της συγκεκριμένης άσκησης, εξαιτίας της στάσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της «MAVI BALINA» (ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ), κατά τη διάρκεια άσκησης αεροναυτικής συνεργασίας την Κυριακή, δέκα τουρκικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως (καταγράφηκαν επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών), που εξελίχθηκαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ανατολικά της Ρόδου.

Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Εν τω μεταξύ, σχηματισμός Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από 4 F-4 και 4F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Νοτίως Χίο , στις 10:19. Στις 10:39, τα 4 F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Φαρμακονησίου σε ύψος 10.000 και 12.000 ποδών και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ, στις 10:40. 
 
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...