Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τι μας ξημερώνει…

Τι μας ξημερώνει…
Άσχημη μέρα ξημερώνει μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς τα εύκολα -αν βέβαια μπορεί να χαρακτηριστούν έτσι…- τελείωσαν και μπαίνουμε στα πολύ δύσκολα.


Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει ένα έλλειμμα εκτός ελέγχου, ένα χρέος εκτός ελέγχου και το «ναυάγιο» του φετινού προϋπολογισμού. Και ταυτόχρονα τη μεγάλη μείωση του ΑΕΠ, την καλπάζουσα ύφεση και την κατάρρευση σε μια σειρά από βασικούς οικονομικούς δείκτες.

Επίσης, καλείται να σχεδιάσει την πολιτική της από εδώ και εμπρός με λήψη πολύ σκληρών μέτρων, τα οποία θα απαιτήσει πλέον η Τρόικα, η οποία θα επικεντρώσει το βάρος της πολιτικής στη δραματική περιστολή των δαπανών, από τη στιγμή που η αναποτελεσματικότητα στην αύξηση των εσόδων δεν προοιωνίζεται τίποτε θετικό από αυτόν τον τομέα.

Και η πίεση θα είναι ασφυχτική από τη στιγμή που και στην Ευρώπη το κλίμα είναι αρκετά βαρύ λόγω της κατάρρευσης της Ιρλανδίας. Και μαζί με όλα αυτά, όπως αναφέρει το φύλλο της Αξίας, υπάρχει η απειλή της νέας υποβάθμισης της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος από τον οίκο Fitch, του οποίου αξιωματούχοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...