Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ενίσχυση μεταναστευτικών οργανώσεων

Το Εργατικό κόμμα της Βικτώριας, αν κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, θα διαθέσει 19,2 εκατομμύρια δολάρια για τις ειδικές ανάγκες των μη αγγλοσαξωνικής καταγωγής πολιτών, με στόχο την διατήρηση της γλώσσας τους και των πολιτιστικών τους αξιών.


Αυτό ανακοίνωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, συνοδευόμενος από τον βοηθό υπουργό σε θέματα Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Τζέιμς Μερλίνο, σε ειδική εκδήλωση σε σχολείο του Όκλι.

Εκτός των άλλων, ο κ. Μπράμπι, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα αυξήσει την επιδότηση στους μαθητές απογευματινών και Σαββατιανών σχολείων που διδάσκονται μια ξένη γλώσσα.

Η αύξηση θα είναι, από 120 δολάρια ετησίως ανά μαθητή, στα 200 δολάρια στα προσεχή τέσσερα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα η αντιπολίτευση υποσχέθηκε αύξηση από 120 δολάρια, στα 190 δολάρια ανά μαθητή.

Στα σχολεία αυτά διδάσκονται και ελληνικά σε πάνω από 7 χιλιάδες μαθητές.

Ο κ. Μπράμπι υπογράμμισε πως στη Βικτώρια ζουν 200 διαφορετικές εθνότητες, από 120 διαφορετικές θρησκείες, αλλά συνθέτουν μια "αρμονική, πολυπολιτισμική κοινωνία" που εμπλουτίζει την ίδια την πολιτεία. "Για αυτό", είπε, "και επενδύουμε και χρήματα".

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε να διαθέσει:

* Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια για παροχή υπηρεσιών και διερμηνείας, ώστε οι κρατικές υπηρεσίες να είναι προσιτές σε όλους τους πολίτες.

* Διάθεση τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων, σε υπηρεσίες προς μεταναστευτικές οικογένειες που έχουν κάποιο μέλος που πάσχει από άνοια.

* Περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια σε ξενόγλωσσα μέσα ενημέρωσης, για τη βελτίωση της τεχνολογικής υποδομής τους.

* Επιχορήγηση, με 400.000 δολάρια, του Συμβουλίου Εθνικών Μειονοτήτων που εκπροσωπεί μεταναστευτικές οργανώσεις της πολιτείας.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...